Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kødboller
400 g hakket kalvekød, 4-7 % fedt
1 lille løg, 50 g
1 æg
1 spsk rasp eller panko
1 tsk tørret timian
½ potte persille
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 l bouillon, gerne fra terning
Suppe
½ hokkaidogræskar, 500 g
1 løg, 75 g
2-3 gulerødder, 200 g
1-2 kartofler, 100 g
1 cm ingefær
2 tsk olie
¾ l grøntsagsbouillon eller suppen fra kødbollerne
Pynt
Et par kviste frisk koriander
½ tsk tørret chili
Tilbehør
Grovflutes, 200 g
Sådan gør du
- Pil løg og hak det fint. Skyl persille og hak det fint.
- Ælt kød, æg, rasp, timian, persille, salt og peber sammen.
- Varm bouillonen op. Form kødet til små boller, og kog bollerne i bouillon i 10 minutter. Tag dem op og køl af.
- Skyl græskar, fjern kernerne og skær det i tern.
- Pil løg.
- Skræl gulerødder, kartofler og ingefær og skær alt i tern.
- Varm olie i en gryde ved god varme. Tilsæt grøntsager og sauter 3-4 minutter. Hæld bouillon over. Kog op, skru ned og lad det småkoge i ca. 20 minutter til grøntsagerne er helt møre.
- Blend suppen og smag til med salt og peber og evt. mere ingefær.
- Skyl og hak krydderurter.
- Varm kødbollerne i suppen og server pyntet med hakkede krydderurter.
- Suppen kan pyntes med ristede græskarkerner og stegt bacon, hvis den skal bruges til en gæsteforret.
Tips
- Farsen kan krydres med stødt koriander og/eller chili.
- 1 dl kokosmælk eller fløde er godt i suppen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33 %
Kulhydrat 46 %
Fedt 21 %
1570 kJ – 375 kcal