Græskarsuppe med kalvekødsboller

Græskarsuppe

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

4 personer

Kødboller
400 g hakket kalvekød, 4-7 % fedt
1 lille løg, 50 g
1 æg
1 spsk rasp eller panka
1 tsk tørret timian
½ potte persille
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 l bouillon, gerne fra terning

Suppe
½ hokkaidogræskar, 500 g
1 løg, 75 g
2-3 gulerødder, 200 g
1-2 kartofler, 100 g
1 cm ingefær
2 tsk olie
¾ l grøntsagsbouillon eller suppen fra kødbollerne

Pynt
Et par kviste frisk koriander
½ tsk tørret chili

Tilbehør
Grovflutes, 200 g

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Pil løg og hak det fint. Skyl persille og hak det fint.
Ælt kød, æg, rasp, timian, persille, salt og peber sammen.
Varm bouillonen op. Form kødet til små boller, og kog bollerne i bouillon i 10 minutter. Tag dem op og køl af. 

Skyl græskar, fjern kernerne og skær det i tern. Pil løg. Skræl gulerødder, kartofler og ingefær og skær alt i tern.
Varm olie i en gryde ved god varme. Tilsæt grøntsager og sauter 3-4 minutter. Hæld bouillon over. Kog op, skru ned og lad det småkoge i ca. 20 minutter til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen og smag til med salt og peber og evt. mere ingefær.
Skyl og hak krydderurter.
Varm kødbollerne i suppen og server pyntet med hakkede krydderurter.
Suppen kan pyntes med ristede græskarkerner og stegt bacon, hvis den skal bruges til en gæsteforret.

Tips

  • Farsen kan krydres med stødt koriander og/eller chili.
  • 1 dl kokosmælk eller fløde er godt i suppen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33 %
Kulhydrat 46 %
Fedt 21 %
1570 kJ – 375 kcal
Sund hverdagsmad