Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
1 person
1 nakkekotelet, 1½
cm tyk
salt og peber
1 lille fed hvidløg
1 spsk citronsaft 1 spsk
olivenolie
2 salvieblade eller ¼ tsk tørret salvie
1 dl yoghurt
5 cm agurk
¼ fed hvidløg
1 knsp tørret oregano
Tilbehør
1 tomat
1 lille løg
100 g landbrød
Sådan gør du
Krydr kødet med salt og peber. Læg kødet i en marinade bestående af knust
hvidløg, citronsaft, olivenolie og hakket salvie i ½-12 timer i køleskabet.
Afdryp yoghurten ½-1 time i et kaffefilter. Skræl og riv agurken groft. Pres
væden af. Rør yoghurt, hvidløg og agurk sammen og smag til med oregano, salt og
peber.
Steg koteletten på en grillpande ved kraftig varme
4-5 minutter på hver side eller brun den på en almindelig pande 1 minut ved
kraftig varme. Lad den stege færdig ca. 5 minutter på hver side ved middel
varme.
Anret
tomatskiver på tallerkenen og drys med hakket løg.
Tips
- Nakkekoteletter, 2 cm tykke, kan også grilles, ca. 8 minutter på hver side til de er gennemstegte.
Energifordeling
Nu hedder det nakkekotelet fra gris. Før hed udskæringen nakkekotelet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten):
Energi: 3216 kJ (766 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 65 g
kostfibre: 8 g
fedt: 39 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 529 kJ (126 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 7 g