Græsk grillet nakkekotelet

Grillet kød med spændende tilbehør med et græsk twist.

Af voresmad.dk | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Grill


Græsk grillet nakkekotelet

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

1 person

1 nakkekotelet, 1½ cm tyk
salt og peber
1 lille fed hvidløg
1 spsk citronsaft 1 spsk olivenolie
2 salvieblade eller ¼ tsk tørret salvie 


1 dl yoghurt
5 cm agurk 
¼ fed hvidløg
1 knsp tørret oregano

Tilbehør

1 tomat
1 lille løg
100 g landbrød

 

Sådan gør du

Krydr kødet med salt og peber. Læg kødet i en marinade bestående af knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og hakket salvie i ½-12 timer i køleskabet.

Afdryp yoghurten ½-1 time i et kaffefilter. Skræl og riv agurken groft. Pres væden af. Rør yoghurt, hvidløg og agurk sammen og smag til med oregano, salt og peber.

Steg koteletten på en grillpande ved kraftig varme 4-5 minutter på hver side eller brun den på en almindelig pande 1 minut ved kraftig varme. Lad den stege færdig ca. 5 minutter på hver side ved middel varme. 

Anret tomatskiver på tallerkenen og drys med hakket løg.

 

Tips

  • Nakkekoteletter, 2 cm tykke, kan også grilles, ca. 8 minutter på hver side til de er gennemstegte.

Energifordeling

Nu hedder det nakkekotelet fra gris. Før hed udskæringen nakkekotelet fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 610 g af retten): 

Energi: 3216 kJ (766 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 65 g

kostfibre: 8 g

fedt: 39 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 529 kJ (126 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 7 g