Tilberedningstid
Ca. 1¾ time
Det skal du bruge
4 personer
1½-2 kg ribben
salt og peber
25 g smør
2 laurbærblade
2 løg
saucejævner
evt. kulør
Agurkesalat
1 agurk
1 dl eddike
1 dl
sukker
Tilbehør
1 kg kartofler
1 bundt persille
Sådan gør du
Dup benene tørre med køkkenrulle. Krydr benene med salt og peber. Lad
fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde ved god varme. Brun benene godt på
alle sider ad 2-3 gange. Tilsæt laurbærblade, løg i kvarte og 3-4 dl vand. Lad
benene koge ved svag varme under låg 1-1½ time til kødet nemt kan løsnes fra
benene ved hjælp af en kniv.
Si skyen, varm den op igen og jævn med
saucejævner. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
Skær
agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt
og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække 1-2
timer.
Kog kartoflerne. Drys med hakket persille ved
servering.
Tips
- Benene kan også brunes i ovn ved 225 grader i ca. 30 minutter. Benene færdigsteges i gryde med væske i ca. 1 time.
- Asier, rødbeder eller agurker kan bruges i stedet for agurkesalat.
- Saucen kan jævnes med en meljævning.
Energifordeling
Nu hedder det ribben af kam fra gris. Før hed udskæringen ribben af svinekam af svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 800 g af retten):
Energi: 4461 kJ (1062 kcal)
protein: 69 g
kulhydrat: 72 g
kostfibre: 6 g
fedt: 54 g,
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 557 kJ (133 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 7 g