Gnocchi med broccoli, mozzarella og bacon

Gnocchi med broccoli, mozzarella og bacon

Af Mikkel Karstad | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Gnocchi med broccoli, mozzarella og bacon

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

4 personer

100 g tørsaltet bacon uden svær og brusk
1 broccoli
½ dl ekstra jomfruolivenolie
1 fed hvidløg
salt og peber
100 g sorte oliven
25 g mandler
1 usprøjtet citron
1 bundt frisk basilikum
1 frisk mozzarella
800 g gnocchi eller du kan lave dem selv efter opskriften herunder

Gnocchi
1 kg bagekartofler
150-200 g hvedemel
2 æggeblommer
20 g friskrevet parmesan
2 g revet muskatnød
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær bacon i små tern og kom i en skål.
  2. Skyl broccoli og del den i små buketter.
  3. Varm halvdelen af olien i en tykbundet gryde ved middel varme.
  4. Giv hvidløget et let tryk, kom det i olien, sammen med bacontern og lad det stege lidt, til bacon har smidt lidt fedt.
  5. Tilsæt broccolibuketter og steg 2-3 minutter, så de tager smag fra bacon, hvidløg og olivenolie. Krydr med salt og peber.
  6. Tilsæt hakkede oliven og mandler, fintrevet citronskal og grofthakket basilikum. Vend det hele godt rundt.
  7. Varm resten af olivenolien på en pande ved høj varme.
  8. Steg gnocchi et par minutter på hver side, så de får en sprød og gylden overflade.
  9. Anret bacon-broccoli på tallerkener med de stegte gnocchi og stykker af mozzarella, der stille og roligt smelter ned over retten.
  10. Pynt evt. med lidt ekstra basilikum og eventuelt broccoliblade.

Gnocchi

  1. Skrub kartofler og bag dem i ovnen ved 180 grader i 50-55 minutter, til de er helt møre.
  2. Tag kartofler ud og halver dem. Skrab indmaden ud med en ske, og kom den i en skål.
  3. Mos kartoffelindmaden og bland med mel, æggeblommer, revet parmesan og muskatnød, salt og peber.
  4. Rør forsigtigt sammen til en blød kartoffelmasse, som ikke må være klistret.
  5. Rul kartoffelmassen ud i aflange pølser på et meldrysset bord, og skær dem i stykker på 3-4 cm.
  6. Giv hvert stykke et lille tryk med en gaffel, så de får et fint mønster.
  7. Læg gnocchierne på en bakke, og sæt dem i køleskab, indtil du er klar til at stege dem. De må dog helst ikke stå for længe, for så vil de suge fugt fra køleskabet til sig.
  8. Varm olie på en pande ved høj varme og steg gnocchi et par minutter på hver side, så de får en sprød og gylden overflade.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 12%
Kulhydrat 48%
Fedt 41%
2563 kJ – 613 kcal