Tilberedningstid
Ca. 1½ time, heraf 1¼ time i ovn
Det skal du bruge
4-6 personer
1½ kg svinekam uden svær med 3 mm spæk og uden ben
salt og peber
1 mellemstort løg
1 spsk taffelsennep
2 spsk brun farin
1 tsk majsstivelse
Fyld
50 g frisk spinat eller 2-3 spsk hakket, frosset
50 g tørrede abrikoser
1 mellemstort syrligt æble
50 g reven mild ost
revet skal af 1 appelsin
Tilbehør
1 kg kartofler
100 g spinat
1 tsk smør
Sådan gør du
Skyl spinatbladene, blanchér dem 2 minutter i kogende vand og hak dem groft med en kniv. Skær abrikoserne i små terninger. Riv æblet groft. Bland alle delene med ost og reven appelsinskal.
Skær med en skarp kniv en lomme på 5 cm midt i svinekammen hele vejen igennem. Åbningen skal ikke være større, end at fyldet lige netop kan presses i. Læg stegen i et ovnfast fad, drys med salt og peber.
Skær løget i tynde
skiver. Læg løgringene i bunden af fadet og hæld 1½ dl vand ved. Stil kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader. Efter 30 minutter fordeles sennepen på stegens overflade og der drysses med farin. Sæt stegen tilbage i ovnen og steg den endnu 30 minutter.
Lad kødet stege i alt 1-1¼ time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 70 grader. Så er stegen færdig. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile ca. 20 minutter.
Si skyen over i en lille gryde, skum fedtet af og tilsæt appelsinsaften. Giv saucen et opkog, jævn den med majsstivelse udrørt i koldt vand og smag til.
Damp spinaten i
smør nogle få minutter på en pande. Smag til med salt og
peber.
Tips
- Skær kartoflerne i både og læg dem på bagepapir på bagepladen i ovnen ved siden af det ovnfaste fad med kød. Stegetiden er ca. 1 time.
- Prøv også vores lækre opskrift på svinekam på grill.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 27%
Fedt 39%
2855 kJ - 680 kcal