Tilberedningstid
Ca. 30 minutter - når grillen er varm
Det skal du bruge
4 personer
1 afpudset mørbrad fra gris, ca. 500 g
salt og peber
Glasering
½ appelsin
2-3 spsk honning
1-2 tsk sambal oelek
2 røde peberfrugter
1-2 squash
1 salathoved
1 dl græsk yoghurt, 10%
1 fed hvidløg
4-8 wrap, 280 g
Sådan gør du
Pres saften af ½ appelsin. Rør ingredienserne sammen
til glaseringen.
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Grill mørbraden i ca.
20 minutter i alt. Vend mørbraden jævnligt. Pensl kødet med glaseringen i sidste
halvdel af grilltiden. Skær kødet i skrå skiver ved servering.
Skær
peberfrugterne ud i kvarte og grill dem. Hvis skindet bliver sort, skal det bare
fjernes. Grill squash i ½-1 cm tykke skiver.
Pluk salaten. Smag yoghurten
til med revet hvidløg, salt og peber.
Lun forsigtigt wrap på
grillen. Del evt. wrappen og læg fyld på.
Tips
- Bruges stegetermometer til mørbraden skal centrumtemperaturen være 62-65 grader, så er kødet let rosa.
- Resten af glaseringen kan gemmes i køleskab.
- Rødløg i både kan bruges i stedet for peberfrugter.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 550 g af retten):
Energi: 2052 kJ (490 kcal)
Protein: 36 g
Kulhydrat: 56 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 11 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 373 kJ (89 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g