Tilberedningstid
Ca. 1½ time, heraf 1¼ time i ovn
Det skal du bruge
4-6 personer
1½ kg kam fra gris uden svær med 3 mm spæk og uden ben
Salt
Peber
1 mellemstort løg
1 spsk taffelsennep
2 spsk brun farin
1 tsk majsstivelse
Fyld
50 g frisk spinat eller 2-3 spsk hakket, frosset
50 g tørrede abrikoser
1 mellemstort syrligt æble
50 g reven mild ost
Revet skal af 1 appelsin
Tilbehør
1 kg kartofler
100 g spinat
1 tsk smør
Sådan gør du
Fyld
- Skyl spinatbladene, blanchér dem 2 minutter i kogende vand og hak dem groft med en kniv.
- Skær abrikoserne i små terninger.
- Riv æblet groft.
- Bland alle delene med ost og reven appelsinskal.
Kødet
- Skær med en skarp kniv en lomme på 5 cm midt i kammen hele vejen igennem.
- Åbningen skal ikke være større, end at fyldet lige netop kan presses i. Læg stegen i et ovnfast fad, drys med salt og peber.
- Skær løget i tynde skiver.
- Læg løgringene i bunden af fadet og hæld 1½ dl vand ved.
- Stil kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader.
- Efter 30 minutter fordeles senneppen på stegens overflade og der drysses med farin.
- Sæt stegen tilbage i ovnen og steg den endnu 30 minutter.
- Lad kødet stege i alt 1-1¼ time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 70 grader. Så er stegen færdig. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile ca. 20 minutter.
Sauce
- Si skyen over i en lille gryde, skum fedtet af og tilsæt appelsinsaften.
- Giv saucen et opkog, jævn den med majsstivelse udrørt i koldt vand og smag til.
Tilbehør
- Kog kartoflerne.
- Damp spinaten i smør nogle få minutter på en pande. Smag til med salt og peber.
Tips
- Skær kartoflerne i både og læg dem på bagepapir på bagepladen i ovnen ved siden af det ovnfaste fad med kød. Stegetiden er ca. 1 time.
- Prøv også vores lækre opskrift på hel kam fra gris på grill.
Energifordeling
Nu hedder det kam fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 605 g af retten):
Energi: 3526 kJ (840 kcal)
protein: 68 g
kulhydrat: 49 g
kostfibre: 5 g
fedt: 41 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 583 kJ (139 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 7 g