Glaseret kam fra gris med æble- og spinatfyld

Saftig glaseret kam fra gris med æble- og spinatfyld. Serveres med kartofler, sauce og dampet spinat. Velegnet til gæster.

Af voresmad.dk | Forår, Efterår, Vinter | Hovedretter | Fest, Gæster, Weekend


Tilberedningstid

Ca. 1½ time, heraf 1¼ time i ovn

Det skal du bruge

4-6 personer

1½ kg kam fra gris uden svær med 3 mm spæk og uden ben 
Salt
Peber 
1 mellemstort løg
1 spsk taffelsennep
2 spsk brun farin
1 tsk majsstivelse

Fyld
50 g frisk spinat eller 2-3 spsk hakket, frosset
50 g tørrede abrikoser
1 mellemstort syrligt æble
50 g reven mild ost
Revet skal af 1 appelsin

Tilbehør

1 kg kartofler
100 g spinat
1 tsk smør

Sådan gør du

Fyld

  1. Skyl spinatbladene, blanchér dem 2 minutter i kogende vand og hak dem groft med en kniv.
  2. Skær abrikoserne i små terninger.
  3. Riv æblet groft.
  4. Bland alle delene med ost og reven appelsinskal.

Kødet

  1. Skær med en skarp kniv en lomme på 5 cm midt i kammen hele vejen igennem.
  2. Åbningen skal ikke være større, end at fyldet lige netop kan presses i. Læg stegen i et ovnfast fad, drys med salt og peber.
  3. Skær løget i tynde skiver.
  4. Læg løgringene i bunden af fadet og hæld 1½ dl vand ved.
  5. Stil kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader.
  6. Efter 30 minutter fordeles senneppen på stegens overflade og der drysses med farin.
  7. Sæt stegen tilbage i ovnen og steg den endnu 30 minutter.
  8. Lad kødet stege i alt 1-1¼ time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 70 grader. Så er stegen færdig. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile ca. 20 minutter.

Sauce

  1. Si skyen over i en lille gryde, skum fedtet af og tilsæt appelsinsaften.
  2. Giv saucen et opkog, jævn den med majsstivelse udrørt i koldt vand og smag til.

Tilbehør

  1. Kog kartoflerne.
  2. Damp spinaten i smør nogle få minutter på en pande. Smag til med salt og peber.

Tips

  • Skær kartoflerne i både og læg dem på bagepapir på bagepladen i ovnen ved siden af det ovnfaste fad med kød. Stegetiden er ca. 1 time.
  • Prøv også vores lækre opskrift på hel kam fra gris på grill.

Energifordeling

Nu hedder det kam fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekam.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 605 g af retten): 

Energi: 3526 kJ (840 kcal)

protein: 68 g

kulhydrat: 49 g

kostfibre: 5 g

fedt: 41 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 583 kJ (139 kcal)

protein: 11 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 7 g