Glaserede medaljoner med timianstegte kartofler og porrer

Glaserede medaljoner med timianstegte kartofler og porrer

Af Morten Nielsen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 medailloner af svinefilet, 2 ½ cm tykke
1 spsk olie
salt og peber
½ rød chili
3 spsk brun farin
2 spsk tomatpuré
1 citron
1 dl æblejuice
1 spsk balsamico

Timianstegte kartofler og porrer
1 bagekartoffel
½ rødløg
½ gulerod
2 porrer
2 spsk olie
frisk timian
salt og peber

Sådan gør du

Fjern mellemvægge og frø i chilien. Bland farin, tomatpuré, saft af ½ citron og chili i bittesmå tern - eller kom det i en blender.

Skær kartoffel og løg i tynde både. Skær gulerod i små tern. Skær porrerne i tynde ringe. Varm olien godt op på en pande. Rist først kartoffelskiverne. Kom gulerod ved, derefter porrer og sidst løg. Krydr med timian, salt og peber og rist det færdigt på panden. Pynt med timian.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Opvarm olien på en pande. Krydr kødet med salt og peber. Brun kødet ca. 1 minut på hver side. Skru ned for varmen. Tilsæt farinblandingen og steg yderligere 2 minutter på hver side. Tag kødet af. Dæk det med stanniol. Kom æblejuice og balsamico på panden og lad saucen koge ind, til konsistensen er som sirup.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 42%
Fedt 38% 
2390 kJ - 570 Kcal