Tilberedningstid
Ca. 2½ time
Det skal du bruge
5-6 personer
1,2 kg afpudset kalvebryst
0,5 liter mørk øl
2 laurbærblade
1 dl æblecidereddike
2 tsk sukker
1 tsk salt
Salte løg:
6 skalotteløg
¼ tsk salt
¼ tsk sukker
2 æbler
1 tsk æblecidereddike
Bagte løg:
6 rødløg eller almindelige zittauerløg
3 forkogte hummere eller 250 g hummer- eller krebsehaler
¼ bundt persille
Tilbehør
Kogte asparges kartofler, 900 g
Sådan gør du
Kom kalvebryst, mørk øl, laurbærblade, eddike, sukker og salt i en støbejernsgryde, eller anden stegegryde.
Bring gryden i kog og skru så ned til svag varme. Lad det simre i 2 timer.
Pil skalotteløg og skær dem i 2 mm tynde skiver. Bland med salt og sukker og sæt det i køleskabet.
Skær æbler med skræl uden kernehus i 2-3 mm tynde skiver. Skær dem derefter i i stænger og til sidst i tern. Bland med eddike og sæt dem i køleskabet.
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær rodenden af løgene og sæt dem i et fad. Bag dem ved 180 grader i ca. 35 minutter.
Bræk hummerhaler og -kløer ud af skallen. Den er kraftig, så man skal bruge kræfter og måske en lille kødhammer til at bane vejen. Læg hummerstykkerne til side.
Eller tø halerne.
Tag kødet op af gryden.
Kog lagen ind til ca. 2 dl glace, så det har en tyk og næsten sirupsagtig konsistens.
Skær kødet i flotte rektangulære stykker og kom dem og hummekødet i gryden.
Tænd for gryden og glacer kød og hummer. Det tager 3-4 minutter.
Skyl persillen og hak den fint.
Bland saltede løg, æbletern og persille.
Pil de bagte løg og skær et kryds mod bunden i dem, så de spreder sig som en blomst. Fyld løgene med æble/løg blandingen.
Server som på billedet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 32%
Kulhydrat: 31%
Fedt: 32%
2450 kJ = 586 kcal