Det skal du bruge
4 personer
1,4 kg svinebryst, stegestykke uden
svær
Evt. timian
3 dl bouillon eller vand
Saucejævner
Salt og peber
Evt. kulør
Agurkesalat
1
agurk
Marinade
1 dl eddike
1 dl
sukker
Tilbehør
1 kg kartofler
persille
Ca. 2 timer
Sådan gør du
Rids spæklaget i tern. Krydr kødet med salt, peber og evt. timian. Hæld bouillon i bunden af bradepanden. Læg kødet på risten. Sæt bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 1¾ time, til det er mørt og gennemstegt. Skær kødet i skiver med et ben på hver skive.Si skyen op i en gryde og lad den stå et øjeblik. Skum fedtet af. Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Skær agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække 1-2 timer.
Kog kartoflerne. Drys med hakket persille.
Tips
- Skær et snit i hinden midt ned på benene, så er de lettere at fjerne, når kødet er stegt.