Gammeldags revelsben med sauce og agurkesalat

En klassisk mormorret, der er skøn hele året. De saftige revelsben er stegt i ovnen og serveres med kogte kartofler, brun sovs med sky og smag fra kødet og hjemmelavet agurkesalat.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Gammeldags revelsben med sauce og agurkesalat

Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Det skal du bruge

4 personer

1,4 kg bryst fra gris, stegestykke uden svær 
Evt. timian
3 dl bouillon eller vand
Saucejævner
Salt og peber
Evt. kulør

Agurkesalat
1 agurk

Marinade
1 dl eddike
1 dl sukker

Tilbehør

1 kg kartofler
persille

 

Sådan gør du

Rids spæklaget i tern. Krydr kødet med salt, peber og evt. timian. Hæld bouillon i bunden af bradepanden. Læg kødet på risten. Sæt bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 1¾ time, til det er mørt og gennemstegt. Skær kødet i skiver med et ben på hver skive.

Si skyen op i en gryde og lad den stå et øjeblik. Skum fedtet af. Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.

Skær agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække 1-2 timer.

Kog kartoflerne. Drys med hakket persille.

Tips

  • Skær et snit i hinden midt ned på benene, så er de lettere at fjerne, når kødet er stegt.

Energifordeling

Nu hedder det revelsben i skiver af bryst fra gris. Før hed det revelsben i skiver af svinebryst, stegestykke med ben fra svinebryst fra svin.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 740 g af retten): 

Energi: 2910 kJ (693 kcal)

protein: 61 g

kulhydrat: 72 g 

kostfibre: 5 g

fedt: 17 g

 


Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 396 kJ (94 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g