Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
4 personer
1,4 kg bryst fra gris, stegestykke uden svær
Evt. timian
3 dl bouillon eller vand
Saucejævner
Salt og peber
Evt. kulør
Agurkesalat
1 agurk
Marinade
1 dl eddike
1 dl sukker
Tilbehør
1 kg kartofler
persille
Sådan gør du
Rids spæklaget i tern. Krydr kødet med salt, peber
og evt. timian. Hæld bouillon i bunden af bradepanden. Læg kødet på risten.
Sæt bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 1¾
time, til det er mørt og gennemstegt. Skær kødet i skiver med et ben på hver
skive.
Si skyen op i en gryde og lad den stå et øjeblik. Skum fedtet af.
Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Skær agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag
til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække
1-2 timer.
Kog kartoflerne. Drys med hakket persille.
Tips
- Skær et snit i hinden midt ned på benene, så er de lettere at fjerne, når kødet er stegt.
Energifordeling
Nu hedder det revelsben i skiver af bryst fra gris. Før hed det revelsben i skiver af svinebryst, stegestykke med ben fra svinebryst fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 740 g af retten):
Energi: 2910 kJ (693 kcal)
protein: 61 g
kulhydrat: 72 g
kostfibre: 5 g
fedt: 17 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 396 kJ (94 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g