Gammeldags revelsben med hvidkålssalat

Lækre møre revelsben serveret med hvidkålssalat. En nem vinter ovnret med sprød og mættende kålsalat.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | For nybegyndere, Frokost, Hovedretter | Hverdag, Jul


Gammeldags revelsben med hvidkålssalat

Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Det skal du bruge

4 personer

1,4 kg bryst fra gris, stegestykke uden svær 
salt og peber
evt. timian

Hvidkålssalat
½-¼ hvidkål, ca. 400 g

Dressing
¾ dl olie
1 tsk dijonsennep
1 spsk sød sennep
1 tsk vineddike
1 spsk vand

Tilbehør

4 skiver rugbrød

Sådan gør du

Revelsben:

  1. Rids spæklaget skråt igennem den ene vej, og skråt igennem den anden vej, så der kommer tern frem.
  2. Krydr kødet med salt, peber og evt. timian.
  3. Læg stanniol i bunden af bradepanden, stil risten ovenpå bradepanden og læg kødet på risten.
  4. Sæt bradepande, rist og kød midt i en kold ovn.
  5. Tænd på 180 grader og steg kødet i ca. 1¾ time til det er mørt og gennemstegt.
  6. Skær kødet i skiver med et ben på hver skive.

Hvidkålssalat:

  1. Fjern de yderste blade på hvidkålen.
  2. Del hvidkålen i mindre stykker.
  3. Snit hvidkålen fint.

Dressing:

  1. Pisk alle ingredienserne sammen med 1 spsk vand.
  2. Hæld det over den fintsnittede hvidkål og bland det sammen.
  3. Lad det trække 1½-2 timer i køleskab.

 

Tips

  • Stanniol i bunden af bradepanden letter rengøringen.
  • Skær et snit i hinden midt ned på benene, så er de lettere at fjerne, når kødet er stegt.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen bryst fra gris. Før hed det svinebryst.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 483 g af retten): 

Energi: 3804 kJ (909 kcal)

Protein: 60 g

Kulhydrat: 24 g

Kostfibre: 8 g

Fedt: 63 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 787 kJ (188 kcal)

Protein: 12 g

Kulhydrat: 5 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 13 g