Det skal du bruge
4 personer
300 g gulerødder, gerne i forskellige farver
¼ tsk salt
30 g blødt smør
Pynt:
2-3 friske timiankviste
Ca. 1 time og 15 minutter heraf arbejdstid 15 minutter
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne. Skær dem evt. i 3-4 cm skiver.
- Fordel salt og smør i vakuumposen (tryk smørret ud så det fordeles på posens sider) og læg gulerødderne i. Hvis der er lilla gulerødder, skal de pakkes i en separat pose, ellers vil de misfarve de andre.
- Vakuumer ved maksimalt tryk.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 85 grader/1:00 time).
- Eventuelt: Steg gulerødderne på pande eller havegrill i 45 sekunder på hver side, ved meget høj varme.
- Fordel gulerødderne på serveringsfad og pynt med timianblade/-kviste og salt og groftkværnet peber.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan den holde sig en uge på køl ved 6 grader.
- Opvarm i posen med varmt vand fra hanen i 30 minutter. Åbn og hæld væden fra.