Grønne bønner med soja, sesamfrø, tang og mørbradbøffer

Lækker hurtig hverdagsret med inspiration fra det asiatiske køkken.

Af Mikkel Karstad | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Grønne bønner med soja, sesamfrø, tang og mørbradbøffer

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Kød
600 g mørbrad af gris
2 spsk olivenolie
3 kviste timian
Salt og peber

Bønner med soja
600 g grønne bønner
½ dl soja
½ dl æbleeddike
1 spsk honning
½ dl ekstra jomfruolivenolie
3 spsk sesamfrø
25 g tørret tang

Pynt
½ bundt frisk koriander, gerne med blomster
½ bundt frisk mynte

Tilbehør

  • Brød og evt. kogte ris eller kartofler.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skær sølvsenen og store hinder af mørbraden.
  3. Varm olie på en pande ved god varme.
  4. Brun kødet 1 minut på 4 sider.
  5. Kom mørbrad i et ovnfast fad med timian, krydr med salt og peber og steg i 10 minutter.
  6. Skyl bønner i koldt vand og nip stilkenden af.
  7. Bring en gryde med vand og salt i kog, kom de grønne bønner og kog dem i ca. 1 minut, til de er møre, men stadig med godt bid.
  8. Tag bønnerne op og direkte over i koldt vand, så kogningen stopper. Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem dryppe godt af.
  9. Kom soja, eddike og honning i en lille gryde, og bring det i kog.
  10. Lad det koge i 4-5 minutter, til det begynder at tykne lidt, og tag det så af varmen.
  11. Tilsæt olie, mens du pisker med et piskeris, til dressingen får en fin konsistens. Tilsæt sesamfrø, og lad dressingen køle lidt af.
  12. Udblød tangen i koldt vand i 5-10 minutter, til den bliver lidt blød, men stadig har bid. Del tangen i mindre stykker, og bland med bønnerne.
  13. Tag mørbrad ud af ovnen.
  14. Kom dressing på bønnerne, vend godt rundt, skær mørbrad i skiver og anret med bønnerne.
  15. Pynt med masser af friskplukket koriander og mynte på toppen.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 19%
Fedt 53%
1780 kJ - 425 kcal