Grønkålssuppe med sprængt og røget kam fra gris

Lad stjernekokken fra noma, René Redzepi, guide dig til en fantastisk grønkålssuppe med kam fra gris.

Af Rene Redzepi | Vinter | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend


Grønkålssuppe med sprængt og røget svinekam

Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

6 personer

1 kg sprængt, røget kam fra gris eller hamburgerryg
1,2 l grisebouillon
400 g små kartofler
1 lille stok grønkål, 400-500 g grønkålsblade
40 g smør
2 dl fløde
salt
1 citron
frisk dild

Tilbehør

300 g brød

Sådan gør du

Bestil kødet hos slagteren og grønkålen hos grønthandleren nogle dage i forvejen.

Bring bouillonen i kog i en gryde. Læg kødet i gryden. Bring det i kog igen og skum. Læg låg på og skru ned til lav varme. Kog i 30 - 45 minutter til centrumtemperaturen er 60 grader. Tag gryden for varmen og lad kødet stå i bouillonen i ca. 20 minutter. Tag kødet op og hold det varmt.

Kog kartoflerne og pil dem. Skær dem evt. i halve eller kvarte afhængig af størrelsen. Hold dem varme.

Skær grønkålsbladene af stokken. Fjern den grove ribbe på bladene. Skyl dem grundigt og kog dem i bouillonen til de er møre 10 - 15 minutter. Tag nogle små grønkålsblade fra til pynt. Blend resten i mindre portioner og si det gennem en fintmasket si. Kom suppen i gryden igen og varm den. Tilsæt smør og fløde og smag til med salt og lidt citronsaft.

Skær kødet i 1½ cm tykke skiver og derefter i stave. Anret kød, kartofler og klippet dild i bunden af de dybe tallerkener. Skum evt. suppen op med en stavblender lige før den hældes op i tallerkenerne.

Tips

  • Server evt. suppen med kød, kartofler og dild i.
  • Kog evt. kødet dagen før i bouillonen og stil det i køleskab.
  • Rester af kødet kan bruges som pålæg eller fyld i en omelet.
  • Frossen grønkål kan bruges, hvis det ikke er muligt at få frisk grønkål.
  • Lav en rustik grønkålssuppe, hvor suppen ikke sies.

Energifordeling

Nu hedder det flæskesteg af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 600 g af retten). Hvis retten er med fløde 9%: 

Energi: 2395 kJ (570 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 41 g

kostfibre: 8 g

fedt: 24 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 397 kJ (95 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 600 g af retten). Hvis retten er med piskefløde: 

Energi: 2737 kJ (652 kcal)

protein: 43 g

kulhydrat: 41 g

kostfibre: 8 g

fedt: 34 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 453 kJ (108 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 6 g