Det skal du bruge
6 personer
1 kg sprængt, røget svinekam eller hamburgerryg1,2 l svinebouillon
400 g små kartofler
1 lille stok grønkål, 400-500 g grønkålsblade
40 g smør
2 dl fløde
salt
1 citron
frisk dild
Tilbehør
300 g brød
Ca. 1½ time
Sådan gør du
Bestil kødet hos slagteren og grønkålen hos grønthandleren nogle dage i forvejen.Bring bouillonen i kog i en gryde. Læg kødet i gryden. Bring det i kog igen og skum. Læg låg på og skru ned til lav varme. Kog i 30 - 45 minutter til centrumtemperaturen er 60 grader. Tag gryden for varmen og lad kødet stå i bouillonen i ca. 20 minutter. Tag kødet op og hold det varmt.
Kog kartoflerne og pil dem. Skær dem evt. i halve eller kvarte afhængig af størrelsen. Hold dem varme.
Skær grønkålsbladene af stokken. Fjern den grove ribbe på bladene. Skyl dem grundigt og kog dem i bouillonen til de er møre 10 - 15 minutter. Tag nogle små grønkålsblade fra til pynt. Blend resten i mindre portioner og si det gennem en fintmasket si. Kom suppen i gryden igen og varm den. Tilsæt smør og fløde og smag til med salt og lidt citronsaft.
Skær kødet i 1½ cm tykke skiver og derefter i stave. Anret kød, kartofler og klippet dild i bunden af de dybe tallerkener. Skum evt. suppen op med en stavblender lige før den hældes op i tallerkenerne.
Tips
- Server evt. suppen med kød, kartofler og dild i.
- Kog evt. kødet dagen før i bouillonen og stil det i køleskab.
- Rester af kødet kan bruges som pålæg eller fyld i en omelet.
- Frossen grønkål kan bruges, hvis det ikke er muligt at få frisk grønkål.
- Lav en rustik grønkålssuppe, hvor suppen ikke sies.