Det skal du bruge
4 personer
Grøn karry600 g minuttern (skinketern), 2x2x2 cm
3 dl røde linser, ca. 200 g
10 g ingefær
2 fed hvidløg
1 citrongræs
½ tsk stødt stjerneanis
3 spsk grøn karrypasta
4 gulerødder
2 porrer
200 g babyspinat
1 spsk olie, fx olivenolie
1 lille dåse kokosmælk, 16-18% fedt, 165 ml
½ bundt mynte
1 lime, usprøjtet
1 spsk honning, fx akaciehonning
1 spsk fishsauce eller østerssovs
Salt
Peber
Ca. 50 minutter
Sådan gør du
Kog linser som anvist på pakken.
Skræl og riv ingefær, pil og hak hvidløg og hak citrongræs. Kom det i en skål sammen med stjerneanis, karrypasta og minuttern. Vend det godt rundt.
Skræl gulerødder og skær i grove tern. Skær rødderne og det yderste af toppen fra porrerne. Skær porrer i ringe og vask dem grundigt i koldt vand.
Skyl spinat og afdryp i salatslynge eller sigte.
Varm halvdelen af olien i en wok eller en stegegryde til olien er varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. Læg ternene i ét lag og brun først halvdelen af kødet på alle sider, 2 minutter i alt. Tag kødet op og varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt. Tag kødet op.
Svits gulerødder og porrer i wokken et øjeblik. Tilsæt kød og kokosmælk og lad det simre ca. 5 minutter.
Skyl og hak mynte. Skyl lime, riv skallen og pres saften.
Tilsæt kogte linser til wokken sammen med spinat og vend det hele godt rundt. Smag til med limeskal, limesaft, honning, fishsauce, salt og peber.
Varm retten igennem og server med det samme, så grøntsager og spinat stadig er sprøde. Drys med mynte på toppen.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.