Det skal du bruge
4 personer
8-10 kæber af gris, ca. 720 gSalt og peber
2 tsk olie
2 stilke timian
2 dl koncerteret hyldeblomstsaft
2 dl hvidvin
4 dl bouillon – evt. vand og terning
800 g nye kartofler
4 løg, ca. 400 g
Ærter i hjertesalat
2 stk hjertesalat
½ bundt basilikum
½ fed hvidløg
1 dl creme fraiche 38%
400 g ekstra fine ærter, fx fra frost
Evt. nye ærter eller spiselige blomster til pynt – fx Stedmoder eller Hornviol
Ca. 2 timer
Sådan gør du
Dup kæberne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en stor gryde. Brun kødet på alle sider, 3-5 minutter i alt. Skyl timian. Tilsæt hyldeblomstsaft, hvidvin, timian og bouillon. Skru ned til svag varme og lad svinekæberne koge under låg i 1½ time.Skrub kartofler fri for jord. Kom dem i gryden med svinekæber og kog dem med det sidste kvarter. Tilsæt lidt salt og evt. en lille smule vand mere, hvis det ser tørt ud.
Pil og hak løg og skær i kvarte. Kom i gryden og lad dem simre med de sidste 5 minutter.
Del hjertesalathovederne i to-tre blade til hver, skyl og tør dem.
Skyl og hak basilikum fint. Pil og hak hvidløget fint. Pisk creme fraiche til den bliver tyk og vend ærter, basilikum og hvidløg heri. Smag til med salt og peber. Fyld ærtecremen i salatbladene og pynt med blomster.
Tag svinekæberne op og anret sammen med løg og kartofler. Kog væsken ind til ca. 2 dl. Smag til med salt og fordel saucen over kødet.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Tips
- I stedet for hyldeblomst kan du bruge æblemost.