Grillet ribeye af oksefilet med løvstikkesalt, grillede nye kartofler og friske bær

Grillet ribeye af oksefilet med løvstikkesalt, grillede nye kartofler og friske bær

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

8 træspid

4 ribeye bøffer af marmoreret oksefilet 2 cm tykke, à 125 g
Salt og peber

600 g nye små nye kartofler

150 g ribs
150 g solbær
1 spsk rørsukker eller almindeligt sukker

1 bundt løvstikke

Ca. 40 minutter


Sådan gør du

Læg spiddene i vand ½ time før de skal på grillen.

Sæt kartoflerne på spiddene. Grill dem i ca. 20 minutter. Først 15 minutter ved indirekte varme med låget på. Til sidst 5 minutter direkte over kullene, så de får farve. Stik i kartoflerne, de skal være møre.

Vend ribs og solbær med sukkeret, sæt det til side.

Skyl og hak løvstikke fint. Bland med ½-1 spsk. salt.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side.
Flyt bøfferne lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg til saften kommer op på overfladen, vend og steg til saften kommer op på overfladen, så er bøfferne rosa indeni.
Tag bøfferne af.

Anret bøffer, kartoffelspid og bær, pynt med løvstikkesalt.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 34%
Kulhydrat: 47%
Fedt: 19%
1600 kJ = 383 kcal
Gæster