Grillet medistersandwich med saltet spidskål og æblemustardo

Grillet medistersandwich med saltet spidskål og æblemustardo

Mikkel Karstad

Af Mikkel Karstad

Det skal du bruge

4 personer

Medister
600 g medister
1 løg
10 peberkorn
1 spsk lys frugteddike, fx æbleeddike
½ tsk salt
2 tsk olie
Peber

Saltet kål
½ spidskål, ca. 400 g
2 tsk salt
1 tsk spidskommen
½ bundt bredbladet persille

Æblemustardo
4 æbler
4 spsk lys frugteddike, fx æbleeddike
½ dl vand
2 spsk sukker, fx rørsukker
10 fennikelfrø
2 spsk grovkornet sennep
Salt
Peber

Tilbehør

8 skiver fuldkornsbrød
½ tsk olie
Evt. 5 kviste timian

 


Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Kom medister i en gryde og dæk med koldt vand.

Pil løg og skær i kvarte. Kom løg i gryden sammen med peberkorn, eddike og salt. Bring medister forsigtigt i kog og lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Skum det hvide skum af undervejs. Sluk for varmen og lad medisteren trække i 5-10 minutter i kogelagen, indtil den har sat sig helt.

Snit spidskål, skyl i koldt vand og afdryp grundigt.
Kom kål i en skål og drys med salt og spidskommen. Vrid og klem kålen lidt, så salt trænger ind i kålen. Lad kålen stå og salte i 15-20 minutter.

Skyl æbler og skær i grove tern. Kom dem i en gryde med eddike, vand, sukker og fennikelfrø.
Kog æbler under låg ved svag varme i 10-12 minutter, til det bliver en tæt kompot. Tag gryden af varmen og smag til med sennep, salt og peber. Smag til med lidt eddike og sukker, alt efter hvor sur/sød du ønsker din mustardo. Kom i en skål og afkøl let.

Skyl og hak persille og vend det i kålen. Skyl og hak timian.

Varm olie på en grillpande eller almindelig pande. Steg medisteren ved medium varme i ca. 5 minutter på hver side, så den får flotte grillstriber, men ikke sprækker. Krydr med salt og peber.

Dryp brødskiverne med olie og lidt hakket timian og grill dem på grillpanden (eller steg dem på den almindelige pande), når du har taget medisteren af. Grill brød til det er gyldent og sprødt.

Smør det grillede brød med æblemustardo og byg en sandwich af grillet medister og saltet kål med persille.

 

 

Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.

Tips

  • Sandwichen er god til madpakken.
  • Saltet kål bliver endnu bedre, hvis det får lov til at stå et par timer.
  • Du kan sagtens lave en større portion mustardo, som du kommer på sylteglas på køl. Du kan bruge det som spread i en sandwich eller tilbehør til stegt gris. Den kan holde sig 3-4 uger på køl.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19%
Kulhydrat 48%
Fedt 33%
2645 kJ – 640 kcal
Sund hverdagsmad