Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket oksekød 8-12 %Chermoula-marinade
2 fed hvidløg, pillede
1 tsk paprika
1 tsk cayennepeber
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk vineddike
1 bundt friske koriander eller bredbladet persille (2 spsk grofthakkede til marinaden og resten til drys)
Et drys salt
Grillede grøntsager
2 små fennikelknolde (250 g)
6 nye løg med top (250 g)
4 majskolber (300 g)
2 spsk olivenolie
1 citron i både (50 g)
1 bundt koriander eller bredbladet persille (50 g)
Groft salt, gerne flagesalt
Tilbehør
200 g groft hvedebrød eller 4 bollerCa. 45 minutter
Sådan gør du
- Tænd grillen i god tid (mindst ½ time før brug). Den er klar til brug, når overfladen på kullene er grå, og alle flammer er væk. Grillristen er passende varm når man kan holde hånden over risten i mindst fem sekunder og højst ti.
- Pil hvidløg og knus det evt. i en hvidløgspresser puré.
- Rør hvidløg sammen med paprika, cayennepeber, spidskommen og vineddike til en charmoula-marinade.
- Ælt kødet med halvdelen af chermoula-marinaden og koriander, og form den til 4 bøffer ca. 1½ cm tykke.
- Pensl med olie. Pensl også grillristen med lidt olie.
- Grill 6-8 minutter på hver side til kødet er gennemstegt.
- Varmen på grill-risten justeres ved at flytte den op og ned. Når kullene afgiver mindre varme, skal risten tættere på kullene.
- Skær fennikel i kvarte, løgene i halve og majsene i skiver.
- Vend grønsagerne i lidt olie, og grill dem ca. 5 min. på hver side.
- Skær citronerne i både og steg dem med nogle minutter på hver side.
- Server det hele sammen med resten af marinaden, et godt drys frisk koriander eller persille, salt og brød.
Tips
- Kan også steges på en almindelig pande eller grillpande.