Tilberedningstid
Ca. 1 time når grillen er varm + tid til marinering
Det skal du bruge
6 personer
12 revelsben i skiver ca. 1,8 kg
BBQ sauce
1 spsk korianderfrø eller ½ spsk stødt koriander
3 spsk dijonsennep
3 spsk honning
2 spsk tomatpure
1 dl tomatketchup
1 spsk paprika - gerne røget
½ spsk salt
1 dl olie
Urtesalat
3 bundter persille, kørvel eller dild eller en blanding
1-2 løg
2 bundter radiser, ca. 200 g
6 majskolber
Tilbehør
1,2 kg kartofler
Sådan gør du
Kog revelsben i letsaltet vand ca. ½ time.
BBQ sauce
- Rist hele korianderfrø på panden, og stød dem, før de kommes i. Bruges stødt koriander tilsættes den – den skal ikke ristes på panden.
- Bland alle ingredienser sammen til BBQ sauce fx ved at ryste det sammen i et syltetøjsglas.
- Hæld den portion sauce, som bruges til pensling op i en skål og kassér det overskydende efter brug. Smør kødet med BBQ saucen, og lad det evt. stå i køleskabet i nogle timer, hvis det passer i din tidsplan.
Tænd grillen.
Urtesalat
- Pluk krydderurterne i små buketter.
- Skær løget i meget tynde skiver.
- Skær radiserne i meget tynde skiver.
- Bland krydderurter, løg og radiser. Smag til med lidt salt og peber.
Kog kartoflerne.
Grillet majs og kød
- Kom de hele majs med ”frakken” på og de kogte revelsben på grillen, hvor varmen ikke er så høj - enten ude i siderne eller hæv risten.
- Pensl med overskydende BBQ sauce, mens kødet griller. Men pas på, at varmen ikke bliver for høj, så BBQ saucen brænder og bliver sort.
- Vend majs og kød jævnligt.
- Grill de forkogte revelsben til de er gyldne og gennemvarme – 8 til 10 minutter. Majsene må gerne se brændte ud.
- Skær enden af majsene og fjern ”frakken”.
Tips
- BBQ sauce kan holde sig i køleskab i nogle uger.
- BBQ sauce kan købes færdig på flaske.
- 12 ribsteaks - skiver svinebryst uden ben – 2½ cm tykke, ca. 1,5 kg kan bruges i stedet for revelsben i skiver. De grilles rå over indirekte varme i 8-10 minutter for at være gennemstegte og møre.
- Få lækker opskrift på Ølkogte revelsben på grill
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 27%
Fedt 47%
3890 kJ - 925 kcal