Forkogte BBQ revelsben på grill - med grillet majs

Her får du en lækker opskrift på grillet og forkogt revelsben i skiver. Serveret med urtesalat og grillet majs. Servér retten med smagfuld BBQ sauce.

Grillet BBQ revelsben i skiver med urtesalat og majs

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

6 personer

12 revelsben i skiver ca. 1,8 kg

BBQ sauce
1 spsk korianderfrø eller ½ spsk stødt koriander
3 spsk dijonsennep
3 spsk honning
2 spsk tomatpure
1 dl tomatketchup
1 spsk paprika - gerne røget
½ spsk salt
1 dl olie

Urtesalat
3 bundter persille, kørvel eller dild eller en blanding
1-2 løg
2 bundter radiser, ca. 200 g

6 majskolber

Tilbehør

1,2 kg kartofler


Ca. 1 time når grillen er varm + tid til marinering


Sådan gør du

Kog revelsben i letsaltet vand ca. ½ time.

BBQ sauce

  1. Rist hele korianderfrø på panden, og stød dem, før de kommes i. Bruges stødt koriander tilsættes den – den skal ikke ristes på panden.
  2. Bland alle ingredienser sammen til BBQ sauce fx ved at ryste det sammen i et syltetøjsglas.
  3. Hæld den portion sauce, som bruges til pensling op i en skål og kassér det overskydende efter brug. Smør kødet med BBQ saucen, og lad det evt. stå i køleskabet i nogle timer, hvis det passer i din tidsplan.

Tænd grillen.

Urtesalat

  1. Pluk krydderurterne i små buketter.
  2. Skær løget i meget tynde skiver.
  3. Skær radiserne i meget tynde skiver.
  4. Bland krydderurter, løg og radiser. Smag til med lidt salt og peber.

Kog kartoflerne.

Grillet majs og kød

  1. Kom de hele majs med ”frakken” på og de kogte revelsben på grillen, hvor varmen ikke er så høj - enten ude i siderne eller hæv risten.
  2. Pensl med overskydende BBQ sauce, mens kødet griller. Men pas på, at varmen ikke bliver for høj, så BBQ saucen brænder og bliver sort.
  3. Vend majs og kød jævnligt.
  4. Grill de forkogte revelsben til de er gyldne og gennemvarme – 8 til 10 minutter. Majsene må gerne se brændte ud.
  5. Skær enden af majsene og fjern ”frakken”.

Tips

  • BBQ sauce kan holde sig i køleskab i nogle uger.
  • BBQ sauce kan købes færdig på flaske.
  • 12 ribsteaks - skiver svinebryst uden ben – 2½ cm tykke, ca. 1,5 kg kan bruges i stedet for revelsben i skiver. De grilles rå over indirekte varme i 8-10 minutter for at være gennemstegte og møre.
  • Få lækker opskrift på Ølkogte revelsben på grill

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 27%
Fedt 47%
3890 kJ - 925 kcal
Gæster