Gode ben - grydestegte nøgleben

Nem og billig mad får du med disse nøgleben fra grisen, der er langtidsbraiseret ved svag varme. Tilberedningen giver supermørt kød og en skøn, aromatisk sovs.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Gode ben - nøgleben

Tilberedningstid

Ca. 1¾ time.

Det skal du bruge

4 personer

4 nøgleben
salt og peber
25 g smør eller margarine
2 laurbærblade
2 løg
saucejævner
evt. kulør


Tilbehør

1 kg kartofler
1 bundt persille

 

Sådan gør du

Dup benene tørre med køkkenrulle. Krydr benene med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde ved god varme. Brun benene godt på alle sider ad 2 gange. Tilsæt laurbærblade, løg i kvarte og 3-4 dl vand. Lad benene koge ved svag varme under låg 1-1½ time til kødet nemt kan løsnes fra benene ved hjælp af en kniv.

Si skyen, varm den op igen og jævn med saucejævner. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.

Kog kartoflerne. Drys med hakket persille ved servering.

Tips

  • Benene kan også brunes i ovn ved 225 grader i ca. 30 minutter. Benene færdigsteges i gryde med væske i ca. 1 time.
  • Saucen kan jævnes med en meljævning.

Energifordeling

Nu hedder det ben af inderlår af skinke fra gris. Før hed udskæringen nøgleben af skinkeinderlår af skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 680 g af retten): 

Energi: 3980 kJ (948 kcal)

protein: 67 g

kulhydrat: 67 g

kostfibre: 6 g

fedt: 53 g

 


Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi:  589 kJ (140 kcal)

protein: 10 g

 kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 8 g