Det skal du bruge
4 personer
4 nøgleben
salt og peber
25 g smør eller
margarine
2 laurbærblade
2 løg
saucejævner
evt. kulør
Tilbehør
1 kg kartofler
1 bundt persille
Ca. 1¾ time.
Sådan gør du
Dup benene tørre med køkkenrulle. Krydr benene med salt og peber. Lad
fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde ved god varme. Brun benene godt på
alle sider ad 2 gange. Tilsæt laurbærblade, løg i kvarte og 3-4 dl vand. Lad
benene koge ved svag varme under låg 1-1½ time til kødet nemt kan løsnes fra
benene ved hjælp af en kniv.
Si skyen, varm den op igen og jævn med
saucejævner. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
Kog
kartoflerne. Drys med hakket persille ved servering.
Tips
- Benene kan også brunes i ovn ved 225 grader i ca. 30 minutter. Benene færdigsteges i gryde med væske i ca. 1 time.
- Saucen kan jævnes med en meljævning.