Fyldte skinkeschnitzler med lynstegte grøntsager

Fyldte skinkeschnitzler med lynstegte grøntsager

Af Inge Lotz | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
1 spsk olie
salt og peber
kødnåle

Fyld og skysauce
1 skalotteløg
250 g champignon
1 håndfuld persille 
½ spsk olie 
1 spsk rasp 
1 spsk soja

Grøntsager
6 gulerødder
3-4 små porrer 
3 bagekartofler
1 spsk olie
1 spsk sesamfrø

Sådan gør du

Skær gulerødder og porrer igennem, så der dannes 6-8 lige lange strimler, ca. 12 cm lange. Skær kartoflerne i stænger med samme bredde.
Hak løget fint og hak champignonerne. Hak persillen.
Opvarm olien ved god varme på en pande og tilsæt løg, champignon, salt og peber. Steg i ca. 5 minutter til væsken er fordampet. Rør af og til. Rør persille og rasp i.

Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Fordel fyldet på den ene halvdel af schnitzlerne og fold kødet sammen om fyldet. Luk med en kødnål. Snit kødet i folden på ydersiden, så lukker de sig ikke op efter stegning. Varm olien på en pande og brun først kødet 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned til svag varme. Hæld 1 dl vand ved og fortsæt stegningen i ca. 6 minutter på hver side. Tilsæt mere vand, hvis det fordamper. Tag kødet af panden. Kom soja i skyen og brug den som sauce.

Opvarm olien til grøntsagerne i en wok eller stor pande. Rist gulerødder og kartofler i 3 minutter ved høj varme og i 3 minutter ved middel varme under hyppig omrøring. Drys med sesamfrø og rist porrerne med i 3-5 minutter ved god varme.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 39%
Fedt 29%
1810 kJ - 430 kcal