Fyldte schnitzler med lynstegte grøntsager

Lækker, smagfuld hverdagsmad med schnitzler fra gris og masser af grove grøntsager.

Af Inge Lotz | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g 
1 spsk olie
Salt
Peber 
Kødnåle 

Fyld og skysauce
1 skalotteløg
250 g champignon
1 håndfuld persille 
½ spsk olie, fx rapsolie
1 spsk rasp 
1 spsk soja

Grøntsager
6 gulerødder
3-4 små porrer 
3 bagekartofler
1 spsk olie, fx rapsolie
1 spsk sesamfrø, afskallede

Sådan gør du

Grøntsager

  1. Skær gulerødder og porrer igennem, så der dannes 6-8 lige lange strimler, ca. 12 cm lange.
  2. Skær kartoflerne i stænger med samme bredde. 

Fyld og skysauce

  1. Hak løget fint og hak champignonerne.
  2. Hak persillen.
  3. Opvarm olien ved god varme på en pande og tilsæt løg, champignon, salt og peber.
  4. Steg i ca. 5 minutter til væsken er fordampet.
  5. Rør af og til.
  6. Rør persille og rasp i.

Kødet

  1. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Fordel fyldet på den ene halvdel af schnitzlerne og fold kødet sammen om fyldet.
  4. Luk med en kødnål.
  5. Snit kødet i folden på ydersiden, så lukker de sig ikke op efter stegning.
  6. Varm olien på en pande og brun først kødet 1 minut på hver side ved høj varme.
  7. Skru ned til svag varme.
  8. Hæld 1 dl vand ved og fortsæt stegningen i ca. 6 minutter på hver side.
  9. Tilsæt mere vand, hvis det fordamper.
  10. Tag kødet af panden.
  11. Kom soja i skyen og brug den som sauce.

Grøntsager, fortsat

  1. Opvarm olien til grøntsagerne i en wok eller stor pande.
  2. Rist gulerødder og kartofler i 3 minutter ved høj varme og i 3 minutter ved middel varme under hyppig omrøring.
  3. Drys med sesamfrø og rist porrerne med i 3-5 minutter ved god varme.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 595 g af retten): 

Energi: 1880 kJ (448 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 41 g

kostfibre: 9 g

fedt: 14 g

 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 315 kJ (75 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g