Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
1 spsk olie
Salt
Peber
Kødnåle
Fyld og skysauce
1 skalotteløg
250 g champignon
1 håndfuld persille
½ spsk olie, fx rapsolie
1 spsk rasp
1 spsk soja
Grøntsager
6 gulerødder
3-4 små porrer
3 bagekartofler
1 spsk olie, fx rapsolie
1 spsk sesamfrø, afskallede
Sådan gør du
Grøntsager
- Skær gulerødder og porrer igennem, så der dannes 6-8 lige lange strimler, ca. 12 cm lange.
- Skær kartoflerne i stænger med samme bredde.
Fyld og skysauce
- Hak løget fint og hak champignonerne.
- Hak persillen.
- Opvarm olien ved god varme på en pande og tilsæt løg, champignon, salt og peber.
- Steg i ca. 5 minutter til væsken er fordampet.
- Rør af og til.
- Rør persille og rasp i.
Kødet
- Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Fordel fyldet på den ene halvdel af schnitzlerne og fold kødet sammen om fyldet.
- Luk med en kødnål.
- Snit kødet i folden på ydersiden, så lukker de sig ikke op efter stegning.
- Varm olien på en pande og brun først kødet 1 minut på hver side ved høj varme.
- Skru ned til svag varme.
- Hæld 1 dl vand ved og fortsæt stegningen i ca. 6 minutter på hver side.
- Tilsæt mere vand, hvis det fordamper.
- Tag kødet af panden.
- Kom soja i skyen og brug den som sauce.
Grøntsager, fortsat
- Opvarm olien til grøntsagerne i en wok eller stor pande.
- Rist gulerødder og kartofler i 3 minutter ved høj varme og i 3 minutter ved middel varme under hyppig omrøring.
- Drys med sesamfrø og rist porrerne med i 3-5 minutter ved god varme.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 595 g af retten):
Energi: 1880 kJ (448 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 9 g
fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 315 kJ (75 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g