Fyldte blæksprutter med grisekød

Lækre thai-inspirerede blæksprutter med fyld af grisekød. Serveres med ris til.

Af Carsten Kyster | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Fyldte blæksprutter med svinekød

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød
1 løg - gerne thai-skalotteløg
1-2 cm frisk galangal
1 spsk fishsauce
2 spsk østerssauce
½ tsk stødt hvid peber
½ tsk sukker
frisk koriander - gerne med rod
4-6 blæksprutte-kroppe, også kaldet blæksække
salt

Sauce
1 spsk tamarind pulp eller tamarindpasta
1 løg - gerne thai-skalotteløg
sukker - palmesukker

Tilbehør

3-4 dl jasminris

 

Sådan gør du

Rør kødet med finthakket løg, 2 tsk finthakket galangal, fishsauce, østerssauce, peber og sukker til en fast fars. Hak syv rødder af koriander eller tre spsk koriander fint og rør det i farsen. Tør blæksprutterne, drys med lidt salt og fyld farsen i blæksprutterne. Fyld dem kun ¾, da farsen udvider sig under kogning. Damp dem i en gryde med 2 cm vand i bunden under låg i 15-20 minutter afhængig af størrelse og temperatur - til de føles faste. Skær de fyldte blæksprutter i skiver ved servering.

Kog risene

Kog tamarind med fintsnittet løg i 1 dl vand. Si blandingen og smag til med salt og sukker til smagen er sur, salt, sød og frisk.

 

Tips

  • Blæksprutter fås frosne.
  • Blæksprutterne kan fyldes med fars og stå i køleskab i nogle timer før kogning.
  • Rødder af koriander har den bedste smag.
  • I stedet for tamarindsauce kan serveres færdigkøbt sød chilisauce.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 505 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2042 kJ (486 kcal)

protein: 38 g

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 2 g

fedt: 9 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 405 kJ (96 kcal) 

protein: 7 g

kulhydrat: 12 g 

kostfibre: 0 g

fedt: 2 g

 

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 505 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2205 kJ (525 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 2 g

fedt: 14 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 437 kJ (104 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 0 g

fedt: 3 g