Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
1 løg - gerne thai-skalotteløg
1-2 cm frisk galangal
1 spsk fishsauce
2 spsk østerssauce
½ tsk stødt hvid peber
½ tsk sukker
frisk koriander - gerne med rod
4-6 blæksprutte-kroppe, også kaldet blæksække
salt
Sauce
1 spsk tamarind pulp eller tamarindpasta
1 løg - gerne thai-skalotteløg
sukker - palmesukker
Tilbehør
3-4 dl jasminris
Sådan gør du
Rør kødet med finthakket løg, 2 tsk finthakket galangal, fishsauce,
østerssauce, peber og sukker til en fast fars. Hak syv rødder af koriander eller
tre spsk koriander fint og rør det i farsen. Tør blæksprutterne, drys med lidt
salt og fyld farsen i blæksprutterne. Fyld dem kun ¾, da farsen udvider sig
under kogning. Damp dem i en gryde med 2 cm vand i bunden under låg i 15-20
minutter afhængig af størrelse og temperatur - til de føles faste. Skær de
fyldte blæksprutter i skiver ved servering.
Kog risene
Kog
tamarind med fintsnittet løg i 1 dl vand. Si blandingen og smag til med salt og
sukker til smagen er sur, salt, sød og frisk.
Tips
- Blæksprutter fås frosne.
- Blæksprutterne kan fyldes med fars og stå i køleskab i nogle timer før kogning.
- Rødder af koriander har den bedste smag.
- I stedet for tamarindsauce kan serveres færdigkøbt sød chilisauce.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 505 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2042 kJ (486 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 2 g
fedt: 9 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 405 kJ (96 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 0 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 505 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2205 kJ (525 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 2 g
fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 437 kJ (104 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 0 g
fedt: 3 g