Fyldt mørbrad fra gris

Lækker vinterret med fyldt mørbrad, syltede tyttebær og brunede kartofler.

Af Sandra Leigh Draznin | Vinter | Frokost, Hovedretter | Gæster, Jul


Fyldt svinemørbrad

Tilberedningstid

Ca. ¾ time

Det skal du bruge

6 personer

1 stor afpudset mørbrad fra gris, ca. 550 g 
15 g smør

Fyld
2 skiver daggammelt franskbrød
½ dl mælk
½ løg
2 stilke blegselleri
½ spsk olie
1 lille bundt persille
½ tsk stødt salvie 
½ tsk sellerisalt
salt og peber

Tilbehør

Syltede tyttebær, 60 g
1 kg små brunede kartofler

Sådan gør du

Skær skorperne af brødet, skær krummen i mindre stykker og læg det i blød i mælken. Hak løg og blegselleri fint og svits det i olie. Tilsæt hakket persille og udblødt brød og rør det til en fars. Smag til med salvie, sellerisalt, peber og evt. salt.

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup den afpudsede mørbrad tør med køkkenrulle. Drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tag kødet op. Skær en dyb lomme på langs i kødet og fyld brødfarsen i. Luk mørbraden med kødnåle eller kødsnor og læg den i en lille bradepande. Sæt kødet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. 

Tips

  • Serveres med en salat eller kogte grøntsager som en slankeret.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 320 g af retten): 

Energi: 1709 kJ (408 kcal)

Protein: 24 g

Kulhydrat: 51 g

Kostfibre: 4 g

Fedt: 10 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 536 kJ (128 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 16 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 3 g