Tilberedningstid
Ca. ¾ time
Det skal du bruge
6 personer
1 stor afpudset mørbrad fra gris, ca. 550 g
15 g smør
Fyld
2 skiver daggammelt franskbrød
½ dl mælk
½ løg
2 stilke blegselleri
½ spsk olie
1 lille bundt persille
½ tsk stødt salvie
½ tsk sellerisalt
salt og peber
Tilbehør
Syltede tyttebær, 60 g
1 kg små brunede kartofler
Sådan gør du
Skær skorperne af brødet, skær krummen i mindre stykker og læg det i blød i mælken. Hak løg og blegselleri fint og svits det i olie. Tilsæt hakket persille og udblødt brød og rør det til en fars. Smag til med salvie, sellerisalt, peber og evt. salt.
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup den afpudsede mørbrad tør med køkkenrulle. Drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tag kødet op. Skær en dyb lomme på langs i kødet og fyld brødfarsen i. Luk mørbraden med kødnåle eller kødsnor og læg den i en lille bradepande. Sæt kødet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Tips
- Serveres med en salat eller kogte grøntsager som en slankeret.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 320 g af retten):
Energi: 1709 kJ (408 kcal)
Protein: 24 g
Kulhydrat: 51 g
Kostfibre: 4 g
Fedt: 10 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 536 kJ (128 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g