Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
1 stor afpudset mørbrad af gris, ca. 500 g
Salt og peber
Ca. 75 g
lufttørret skinke i skiver, fx parmaskinke
1 løg
Fyld
12 tørrede abrikoser
25 g valnøddekerner
1 spsk
honning
Salat
1 hjertesalat
4 tørrede
abrikoser
2 appelsiner
1 moden pære
1 lille salatløg
40 g
valnøddekerner
100-125 g rucola
Dressing
1
appelsin
1 tsk olie
Tilbehør
4 skiver rugbrød, 200 g
Sådan gør du
Grisemørbrad
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis ikke den er fjernet.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Giv mørbraden et snit på langs halvt igennem kødet. Krydr kødet med salt og peber.
- Hak abrikoser, valnødder og honning i en hurtighakker.
- Læg skinkeskiverne på langs, så de overlapper en smule.
- Læg fyldet i snittet i mørbraden, og luk kødet sammen.
- Læg mørbraden nederst på skinkeskiverne og rul skiverne stramt om kødet.
- Skær løget i tynde ringe og læg dem i et ovnfast fad.
- Læg mørbraden - med samlingen nedad - oven på løgene.
- Sæt kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 35 minutter. Hvis der bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 65-70 grader.
Salat
- Bræk bladene af hjertesalaten.
- Skær abrikoserne i strimler.
- Skær enderne af appelsinerne. Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv.
- Skær appelsinfileterne ud med en skarp kniv. Gør det over en skål, så saften bliver opsamlet.
- Skær pæren i tynde både.
- Halver løget og snit det fint.
- Hak nødderne groft.
- Rør appelsinsaft, olie, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten.
Server retten med ristet rugbrød.
Tips
- Skinkemignon kan bruges i stedet for mørbrad.
- Den fyldte mørbrad kan også serveres kold. Kødet kan evt. steges dagen før.
- Lufttørret skinke kan erstattes med back-bacon.
- Pære kan erstattes med en anden frugt, fx æble, fersken eller mango.
- Appelsiner kan erstattes med rød grapefrugt.
- Kartofler kan bruges i stedet for rugbrød som tilbehør.
- Nu hedder det mørbrad af gris. Før hed udskæringen svinemørbrad.
.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten):
Energi: 2543 kJ (608 kcal)
Protein: 42 g
Kulhydrat: 59 g
Kostfibre: 13 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 495 kJ (118 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 4 g
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person