Fyldt mørbrad af gris i parmafrakke

Lækker ret med mørbrad fyldt med abrikoser og valnødder og svøbt i parmaskinke. Tilbehør er en skøn salat af hjertesalat, appelsin, abrikos, pære og valnødder samt ristet rugbrød.

Af Grace Biilmann | Efterår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, 6 om dagen


Fyldt svinemørbrad i parmafrakke

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

1 stor afpudset mørbrad af gris, ca. 500 g
Salt og peber
Ca. 75 g lufttørret skinke i skiver, fx parmaskinke
1 løg

Fyld
12 tørrede abrikoser
25 g valnøddekerner
1 spsk honning

Salat
1 hjertesalat
4 tørrede abrikoser
2 appelsiner
1 moden pære
1 lille salatløg
40 g valnøddekerner
100-125 g rucola

Dressing
1 appelsin
1 tsk olie

Tilbehør

4 skiver rugbrød, 200 g

Sådan gør du

Grisemørbrad

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis ikke den er fjernet.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Giv mørbraden et snit på langs halvt igennem kødet. Krydr kødet med salt og peber.
  4. Hak abrikoser, valnødder og honning i en hurtighakker.
  5. Læg skinkeskiverne på langs, så de overlapper en smule.
  6. Læg fyldet i snittet i mørbraden, og luk kødet sammen.
  7. Læg mørbraden nederst på skinkeskiverne og rul skiverne stramt om kødet.
  8. Skær løget i tynde ringe og læg dem i et ovnfast fad.
  9. Læg mørbraden - med samlingen nedad - oven på løgene.
  10. Sæt kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 35 minutter. Hvis der bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 65-70 grader. 

Salat

  1. Bræk bladene af hjertesalaten.
  2. Skær abrikoserne i strimler.
  3. Skær enderne af appelsinerne. Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv.
  4. Skær appelsinfileterne ud med en skarp kniv. Gør det over en skål, så saften bliver opsamlet.
  5. Skær pæren i tynde både.
  6. Halver løget og snit det fint.
  7. Hak nødderne groft.
  8. Rør appelsinsaft, olie, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten.

Server retten med ristet rugbrød.

 

Tips

  • Skinkemignon kan bruges i stedet for mørbrad.
  • Den fyldte mørbrad kan også serveres kold. Kødet kan evt. steges dagen før.
  • Lufttørret skinke kan erstattes med back-bacon.
  • Pære kan erstattes med en anden frugt, fx æble, fersken eller mango.
  • Appelsiner kan erstattes med rød grapefrugt.
  • Kartofler kan bruges i stedet for rugbrød som tilbehør.
  • Nu hedder det mørbrad af gris. Før hed udskæringen svinemørbrad.

.



Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten):
Energi: 2543 kJ (608 kcal)
Protein: 42 g
Kulhydrat: 59 g
Kostfibre: 13 g
Fedt: 20 g

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 495 kJ (118 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 4 g

6 om dagen logo

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person