Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
3 personer
1 mignon, ca. 350 g
100 g feta i basilikum- og oreganolage
½ rød peberfrugt
salt og peber
½ spsk olie
Grøntsagsbund
750 g kartofler
2 løg
2 fed hvidløg
1 squash
1 aubergine
2 tomater
½ spsk olie
2 tsk tørret merian
Sådan gør du
Kødet
Skær en lomme i kødets længde - skær lommen, så der stadig er ca. 1½ cm tilbage i hver side og i bunden.
Dryp fetaen af i en si. Skær peberfrugt i meget små tern. Mos fetaosten og bland den med peberfrugten.
Fyld mosen i mignonen og hold kødet sammen med en kødnål. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Kom olie på en pande og lad den blive godt varm. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tag kødet af panden.
Tænd ovnen på 175 grader.
Grøntsagsbund
Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5-10 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne.
Skær løg i både og hak hvidløg. Skær squash og aubergine i grove stykker og tomaterne i både.
Svits grøntsagerne (ikke kartoflerne) i olie på panden i ca. 2 minutter. Kom grøntsager og kartofler i et tyndt lag i en bradepande. Drys med merian, salt og peber. Vend rundt i blandingen og læg mignonen i midten af bradepanden.
Stil det i ovnen ved 175 grader. Tag fadet ud efter ca. 20 minutter. Vend kødet og vend samtidig rundt i kartoflerne og grøntsagerne. Sæt fadet tilbage i ovnen og steg videre ca. 20 minutter.
Tag kødet ud af ovnen og lad grøntsagerne stege videre, hvis de ikke er møre.
Servér kødet skåret i tynde skiver med grøntsagerne.
Tips
- I stedet for mignon kan bruges kam fra gris uden svær eller Filet Royal. Stegetiden er da ca. 45 minutter.
Energifordeling
Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon af skinke fra svin.
Nu hedder det flæskesteg, hel af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam, hel af svinekam fra svin.
Nu hedder det Filet Royal, hel af kam fra gris. Før hed udskæringen Filet Royal, hel af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 735 g af retten):
Energi: 2186 kJ (521 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 10 g
fedt: 15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 296 kJ (71 kcal)
protein:5 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g