Fyldt grisebov med bagte hvidløg

Lækker simremad med en velkrydret mættende salat som tilbehør. Velegnet til gæster.

Af Palle Enevoldsen | Hele året | Hovedretter | Fest, Gæster, Nytår, Weekend


Fyldt svinebov med bagte hvidløg

Tilberedningstid

Ca. 4½ time - plus 1 døgn til iblødsætning af kerner

Det skal du bruge

6 personer

bovklump uden svær og ben, ca. 1,5 kg
20 fed hvidløg
Olivenolie 
1 bundt bredbladet persille
6 chili
Salt
Peber 
Bomuldsgarn 

Tørrede tomater
250-500 g cherrytomater

Saute
3 røde peberfrugter
30 fed hvidløg
3 persillerødder
375 g spinat
1 tsk olivenolie
½ tsk balsamico 

Tabouleh
1½ dl knækkede hvedekerner
1 bundt persille
10 små forårsløg
2 modne tomater
½ dl olivenolie
2 lime 

1 spsk balsamico
3 spsk olivenolie

Sådan gør du

Bestil kødet hos slagteren.

Stil hvedekernerne i blød i 2 dl vand i ca. 1 døgn i køleskab.

Tørrede tomater

  1. Halvér cherrytomaterne og stil dem i ovnen ved 90 grader i 2 timer. 

Saute

  1. Pil 50 fed hvidløg og vend dem i lidt olie. Bag dem i et fad i ovnen ved 180 grader ca. 30 minutter.
  2. Del peberfrugterne på langs og fjern kernerne, vend stykkerne i olie og sæt dem under grill til skindet bobler op og er sort. Tag peberfrugterne ud af ovnen. Læg en plastpose over, afkøl og fjern skindet. 
  3. Hak den bredbladede persille groft, fjern frø fra chilierne og skær dem i små stykker. 

Kødet

  1. Skær en lomme i svineboven. Krydr med salt og peber. 
  2. Fyld boven med 20 bagte hvidløg, persille og chili. 
  3. Luk boven sammen og snør med bomuldsgarn.
  4. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  5. Krydr med salt og peber og brun det på en pande i olie.
  6. Steg kødet færdigt i ovnen ved 200 grader i 1½-2 timer med 1 dl vand.
  7. Tag kødet ud af ovnen. 

Saute, fortsat

  1. Skær peberfrugterne i strimler. 
  2. Skær persillerødderne i tern og steg dem møre og sprøde på en pande i lidt olie. 
  3. Skyl spinaten og kom den i kogende vand et par minutter.
  4. Tryk den tør.
  5. Vend peberfrugter, hvidløg og spinat på panden med persillerødder.
  6. Smag til med salt, peber og lidt balsamico. 

Tabouleh

  1. Hæld overskydende vand fra hvedekernerne.
  2. Bland dem med hakket persille og fintskåret forårsløg.
  3. Skær tomater uden kerner i tern.
  4. Tilsæt tomat og olivenolie.
  5. Smag til med saft og revet skal af lime, salt og peber.
  6. Serveres i en skål eller anrettes portionsvis i en kop eller en metalring.
  7. Balsamico og olie blandes og ganske lidt hældes på tallerkenen ved servering.

Tips

  • I stedet for bov kan der bruges nakkefilet. Samme stegetid.
  • I stedet for persillerødder kan der bruges svampe eller blegselleri.
  • Cherrytomaterne og hvidløgene kan laves dagen i forvejen. Tomaterne kan serveres varme eller kolde efter ønske.

Energifordeling

Nu hedder det grisebov. Tidligere hed udskæringen svinebov.

Nu hedder det nakkefilet fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkefilet fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 735 g af retten): 

Energi: 2836 kJ (675 kcal)

protein: 60 g

kulhydrat: 35 g

kostfibre: 11 g

fedt: 31 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 386 kJ (92 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: g

kostfibre: 5 g

fedt: 1 g