Fuldkornspitabrød med karry-kødfyld

Fuldkornspitabrød med karry-kødfyld

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød
1 løg
2 stilke bladselleri
2 tsk karry
4 spsk sojasauce
Salt og peber

Tilbehør

2 røde peberfrugter
1 agurk
½ iceberg, 200 g
2 dl fast yoghurt, 10% fedt

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Lad en dyb pande eller en gryde blive varm ved god varme. Kom kødet i og steg til det har skiftet farve
Tilsæt hakket løg og bladselleri i små tern sammen med karry og steg det nogle minutter. Tilsæt sojasauce og skru ned til svag varme. Lad retten koge ca. 10 minutter under låg. Tag låget af og kog videre nogle minutter under omrøring, til næsten alt væsken er fordampet. Smag til med salt og peber.

Varm pitabrød efter anvisning på emballagen.

Skær peberfrugter i strimler og agurk i skiver.
Server salat og græsk yoghurt til.
Pitabrødene kan serveres fyldte eller tingene skal stilles i skåle og hver person laver sine egne pitabrød.

Tips

  • Overskydende pitabrød og fyld kan bruges til madpakken næste dag.
  • Karry- kødfyld kan laves af hakket oksekød eller kyllingekød i stedet for svinekød.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 6% fedt
Protein 28%
Kulhydrat 49%
Fedt 23%
2450 kJ – 590 kcal


Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 10% fedt
Protein 25%
Kulhydrat 47%
Fedt 28 %
2570 kJ – 610 kcal


Sund hverdagsmad