Fuldkornsmuffin med æble og kanel

Fuldkornsmuffin med æble og kanel

Af Maria Melgaard | Vinter, Hele året | Kager, Desserter | Gæster, Hverdag, Jul, Fest


Fuldkornsmuffin med æble og kanel

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

(12 stk.)

100 g smør
2 æg
1½ dl rørsukker
2 tsk vaniljesukker
2 dl mælk
2 dl hvedemel
2 dl fuldkornshvedemel
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt

2-3 æbler, fx. Ingrid Marie

2 spsk sukker
2 spsk kanel

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Smelt smørret.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Rør smeltet smør og mælk i dejen.
  4. Bland mel, bagepulver og salt sammen og vend i dejen.
  5. Sæt papirforme i en muffinform og fyld hver form op med 2/3 dej.
  6. Skær æblerne i tern og vend med sukker og kanel. Læg æblerne på dejen og stil i ovnen.
  7. Bag de dine muffins i ca. 20 minutter.

Tips

  • Du kan vende æblestykkerne i dejen først. Det er nemmere, men så ser du ikke de kanelfarvede æbletern så tydeligt.