Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
12 stk.
2 friske ananas
evt. 4 bananer
2 æbler
1 pære
1 citron
300 g røde vindruer
2 røde grapefrugter
2 appelsiner
evt. jordbær (eller anden frugt til pynt)
Sådan gør du
Hver ananas deles i 6 både, kødet skæres forsigtigt fra skrællen langs kanten (skrællen skal bruges senere som både til serveringen), den midterste stok skæres fra og kødet skæres i mindre stykker. Bananerne skrælles og skæres i skiver, æbler og pærer udkernes og skæres i stykker. Stykkerne dryppes med citron. Vindruerne halveres og udstenes.
Citrusfrugterne skæres fri for skal og hinder og skæres i både. Alt blandes og lægges på de tomme ananasbåde. Pynt evt. med jordbær eller anden frugt.
Det er ikke sikkert, al salaten kan være på båden af ananasskrællen.
Resten kan kommes i en skål og serveres som ekstra ombæring.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Energiindhold i hele opskriften 6500 kJ (1560 kcal)
Protein 5%
Kulhydrat 84%
Fedt 6%
Energiindhold i én frugtbåd 542 kJ (130 kcal)
Protein 5%
Kulhydrat 84%
Fedt 6%