Frugtbåde

Frugtbåde

Af Helle Brønnum Carlsen | Sommer | Desserter, Madpakker | Gæster, Fest


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

12 stk.

2 friske ananas 
evt. 4 bananer 
2 æbler 
1 pære 
1 citron 
300 g røde vindruer 
2 røde grapefrugter 
2 appelsiner 
evt. jordbær (eller anden frugt til pynt)

Sådan gør du

Hver ananas deles i 6 både, kødet skæres forsigtigt fra skrællen langs kanten (skrællen skal bruges senere som både til serveringen), den midterste stok skæres fra og kødet skæres i mindre stykker. Bananerne skrælles og skæres i skiver, æbler og pærer udkernes og skæres i stykker. Stykkerne dryppes med citron. Vindruerne halveres og udstenes.
Citrusfrugterne skæres fri for skal og hinder og skæres i både. Alt blandes og lægges på de tomme ananasbåde. Pynt evt. med jordbær eller anden frugt.
Det er ikke sikkert, al salaten kan være på båden af ananasskrællen.
Resten kan kommes i en skål og serveres som ekstra ombæring.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Energiindhold i hele opskriften 6500 kJ (1560 kcal)
Protein 5%
Kulhydrat 84%
Fedt 6%

Energiindhold i én frugtbåd 542 kJ (130 kcal)
Protein 5%
Kulhydrat 84%
Fedt 6%