Frittata med kartofler og bønner samt tomatsalat

Frittata med kartofler og bønner samt tomatsalat

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, 6 om dagen


Frittata med kartofler og bønner samt tomatsalat

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter

Det skal du bruge

4 personer

200 g grønne bønner, friske eller frosne
250 g kartofler
2 løg, ca. 150 g
1 fed hvidløg
4 tsk olie
5 æg
1 dl minimælk
50 g revet parmesanost
2 tsk oregano
Salt og peber

Tilbehør

Persille til pynt
8 skiver fuldkornsrugbrød, ca. 400 g
500 g tomater

Sådan gør du

Kog bønnerne i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og skær dem i 2 cm stykker. Skær kartoflerne i tynde skiver fx på råkostjernet. Skær løgene i tynde ringe. Hak hvidløget fint. Svits kartofler, løg, og hvidløg i 2 tsk olie på en pande til det er blødt, men ikke har taget særlig farve.

Pisk æg, mælk, parmesanost, oregano, salt og peber og sammen. Vend de stegte grøntsager og bønnerne heri. Varm 2 tsk olie på en pande. Kom æggemassen på. Steg fritattaen under låg til den er fast ved svag varme 20-25 minutter. Lad fritattaen glide ud på et stort grydelåg eller flad tallerken. Læg panden over og vend den over på panden, nu med den ustegte side nedad. Steg fritattaen ca. 10 minutter på denne side. Skær fritattaen i mindre stykker. Fritattaen kan spises varm eller kold.

Tomaterne skæres evt. i kvarte eller i skiver. Krydr med salt og peber.

Tips

  • Fritattaen kan bruges til frokost, aftensmad, på picnic, i madpakken, til brunch osv.
  • I stedet for bønner kan du bruge peberfrugt i tern, ærter, revne gulerødder, tynde skiver af squash eller porre, grønne asparges eller en blanding. Grøntsagerne skal svitses sammen med kartofler og løg. Fritattaen kan også laves i et ovnfast fad eller bradepanden i ovnen.
  • Grøntsagerne og kartoflerne kommes rå i æggeblandingen. Det fyldes i et fad smurt med 2 tsk olie. Stil det midt i ovnen ved 175 grader og bag i ca. 30 minutter til kartoflerne er møre. Den skal ikke vendes.
  • I stedet for parmesan kan bruges revet mild ost.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 16%
Kulhydrat 55%
Fedt 29%
2325 kJ – 555 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo