Tilberedningstid
30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Kødet
1 spsk ristet sesamolie
100 g hakket oksekød, 4-7%
75 g babyspinat
1 tsk salt
friskkværnet peber
Grønt
1 stor gulerod, ca. 170 g
½ mango, ca. 130 g
1 stor snackpeberfrugt ca. 155 g
1 avocado, ca. 190 g
8 spsk hoisin sauce
120 g sorte bønner fra dåse
Tilbehør
8 stk rispapir
Sådan gør du
Kødet
- Varm olien op på en pande
- Steg det hakkede oksekød ved høj varme
- Skyld babyspinaten og tilsæt det til kødet på panden så det falder sammen. Gem evt. halvdelen som friskt og sprødt element i forårsrullen
- Smag til med salt og peber
Grønt
- Skræl gulerod og mango og fjern kernerne fra peberfrugten. Befri avocadoen fra skræl og sten
- Skær mango, peberfrugt og avocado i tynde strimler på ca. 10 cm i længden
- Riv gulerod
- Blend drænede bønner og hoisin sauce til en lind masse
Servering
- Læg alle grøntsagerne på et fad, kød og spinat i en skål og ligeledes saucen
- Fyld et fad med koldt vand der passer i diameter til rispapir. Vend kort ét rispapir i det kolde vand og tag den derefter op. Læg den på en glat overflade og fordel kød og grøntsager her på. Top med bønne hoisin sauce inden du folder. Fold de to ender ind over fyldet og fold derefter den lange side ind over fyldet og rul
Tips
-
Frys evt. overskydende oksekød ned i mindre portioner
-
Server family-style så alle selv skal bygge og rulle sin friske forårsrulle
-
Køb din spinat skyllet og klar til brug
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 539 g af retten):
Energi: 3115 kJ (742 kcal)
Protein: 22 g
Kulhydrat: 106 g
Kostfibre: 15 g
Fedt: 23 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 578 kJ (138 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 20 g
Kostfibre: 2,7 g
Fedt: 4,2 g