Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g minutstrimler af gris, ca. ½x½x5 cm
1 lime
2 spsk soya
4 tsk olie
½ pakke rispapir, ca. 200 g
1 bundt grønne asparges, ca. 500 g
1 rød chili
2 stk hjertesalat eller ½ iceberg
2 gulerødder, ca. 150 g
½ bundt basilikum – evt. thaibasilikum
Gomadressing
3 spsk mayonnaise
8 spsk skyr
2 tsk tahin (sesampasta)
1 spsk sød chilisauce
1 spsk sort sesam
Sådan gør du
Skyl lime og riv skallen. Pres saften.
Vend kødet i limesaft og soya. Lad det trække i 5 min og hæld lagen fra (gem lagen).
Vend limeskal sammen med ingredienserne til dressingen og smag til med salt. Lad den trække et koldt sted.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien på en pande ved kraftig varme – olien skal være så varm et det ’siger lyde’ når kødet kommer på. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-½ minut. Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet i 1-½ minut. Skru ned til middel varme og tilsæt det andet kød og lagen. Steg kødet til væsken er reduceret til en glace omkring kødet. Hæld kødet over på en tallerken.
Skyl asparges, knæk stilken over og kassér den grove ende. Skyl chili og salat. Skær asparges, salat og chili i strimler. Skræl og riv gulerødder eller skær i tynde strimler. Skyl basilikum.
Fyld et stort fad med koldt vand. Vend hurtigt en risdej heri og fordel kød og grøntsager herpå. Rul dejen sammen om fyldet, til en rulle. Læg rullerne på et fad eller en tallerken, beklædt med en frysepose. Fortsæt til der ikke er mere fyld.
Skær rullerne i stykker ved servering – 1 eller 2 gange, afhængig af længden.
Tips
- Du kan også bruge, kål eller avokado i forårsrullerne.
- Gomadressingen kan erstattes med soyasauce.
- Hvis du ikke kan finde minutstrimler, kan du skære schnitzler af inderlår fra gris i skiver i stedet for.
- Hvis du gerne vil have mere syrlighed, kan du dryppe rullerne med lime en lime du halverer og steger på panden med skærefladen nedad i 5 minutter, til den har fået farve.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af yderlår afpudset af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af skinkeyderlår afpudset af skinke fra svin.
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af skinkeinderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 500 g af retten):
Energi: 2422 kJ (577 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 39 g
kostfibre: 5 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 482 kJ (115 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g