Friske forårsruller med grønt og koteletter

Friske forårsruller med grønt og koteletter kombinerer sprøde grøntsager og saftigt kød i delikate rispapirruller. Hver bid er en eksplosion af farver og smage, der både er smuk og nærende. Perfekte til en let frokost eller som en imponerende forret, bringer disse forårsruller vitalitet og energi til bordet.


Friske forårsruller med grønt og nakkekoteletter

Tilberedningstid

30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Marinerede nakkekoteletter

400 g nakkekoteletter fra gris, á 100 g

saft fra ½ lime

2 fed hvidløg

1-2 cm frisk ingefær

1 spsk. olie

1 tsk. salt

3 spsk. hoisinsauce

Peanutbutter-dip

7 tsk. peanutbutter

4 tsk. tahin

2 spsk. soya

3 spsk. olivenolie

Grøntsagsfyld

250 g glasnudler

1 mellem agurk

½ mellem mango

1 mellem avocado

3 mellem gulerod, dansk

salatblade, fintsnittet, ca. ½ hoved

125 g sukkerærter

1 chili

1 håndfuld hakkede cashewnødder

Tilbehør

8 stk. rispapir

Sådan gør du

Marinerede nakkekoteletter

1. Skær nakkekoteletter i strimler og bland med limesaft, fintrevet hvidløg, fintrevet ingefær, olie og salt. 

2. Stil på køl i 30 min. 

3. Brun kødet af på en varm pande. 

4. Tilsæt hoisinsauce og lad kødet stege i ca. 3-4 min. 

5. Sæt kødet til side.

 

Peanutbutter-dip

1. Rør ingredienserne sammen, til dippen er ensartet og smag den evt. til med soja.

 

Grøntsagsfyld 

1. Kog nudlerne. 

2. Skær og snit grøntsagerne.

3. Hak cashewnødderne.

 

Tilbehør

1. Kom vand i en bred skål og udblød et rispapir i et par sekunder. 

2. Placer rispapir på et skærebræt. 

 

Anretning

1. Kom fyld af grøntsager, nudler og kød på rispapiret i en lille aflang bunke (på den del af rispapiret, der er ved dig) og rul en omgang og fold derefter siderne ind, så du får en stram rispapirsrulle. 

2. Skær rullen over på midten. 

3. Server med peanutbutter-dip. 

Tips

Energifordeling

Næringsindhold pr. person  (ca. 552 g af retten): 

Energi: 3782 kJ (909 kcal)

Protein: 29 g

Kulhydrat: 97 g

Kostfibre: 10 g

Fedt: 44 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 685 kJ (164 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 18 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 8 g