Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 Frillice/ærtesalat
75 g parma- eller serranoskinke i tynde skiver
1 – 2 tsk sukker
Bær-vinaigrette:
2 spsk knuste hindbær
2 spsk hindbæreddike
1 spsk olivenolie
Salt
Peber
250 g hindbær
100 g gedefeta
Tilbehør
4 små, lune speltbrød
Sådan gør du
- Pluk salatbladene i mundrette stykker.
- Læg skinkeskiverne på en plade med bagepapir, drys en smule sukker på og bag dem i ovnen ved 225 grader i 5 – 6 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle.
- Pisk dressingen sammen, smag den godt til og vend den med salater, bær og smuldret ost.
- Bræk skinken i mindre stykker og fordel dem ovenpå salaten.
Tips
- Fin frokost- eller buffetret.
Energifordeling
Nu hedder det serranoskinke fra gris. Tidligere hed det serranoskinke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 255 g af retten):
Energi: 1581 kJ (376 kcal)
protein: 18 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 7 g
fedt: 14 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 619 kJ (147 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 16 g
kostfibre: 3 g
fedt: 6 g