Frillicesalat med hindbær og sukkerbagt skinke

Flot, sprød sommersalat med skøn serranoskinke. Velegnet til frokost eller på buffet.

Af Vibeke Lehn | Sommer | Frokost, Buffet | Fest, Hverdag


Frillicesalat med hindbær og sukkerbagt skinke

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 Frillice/ærtesalat
75 g parma- eller serranoskinke i tynde skiver
1 – 2 tsk sukker

Bær-vinaigrette:
2 spsk knuste hindbær
2 spsk hindbæreddike
1 spsk olivenolie
Salt
Peber 
250 g hindbær
100 g gedefeta

Tilbehør

4 små, lune speltbrød

Sådan gør du

  1. Pluk salatbladene i mundrette stykker.
  2. Læg skinkeskiverne på en plade med bagepapir, drys en smule sukker på og bag dem i ovnen ved 225 grader i 5 – 6 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle.
  3. Pisk dressingen sammen, smag den godt til og vend den med salater, bær og smuldret ost.
  4. Bræk skinken i mindre stykker og fordel dem ovenpå salaten.

 

Tips

  • Fin frokost- eller buffetret.

Energifordeling

Nu hedder det serranoskinke fra gris. Tidligere hed det serranoskinke fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 255 g af retten): 

Energi: 1581 kJ (376 kcal)

protein: 18 g

kulhydrat: 41 g

kostfibre: 7 g

fedt: 14 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 619 kJ (147 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 16 g

kostfibre: 3 g

fedt: 6 g