Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
½ kg hakket svinekød
1½ tsk salt
2 æg
1 dl havregryn
1 dl mælk fx minimælk
evt. ¼ tsk stødt allehånde
½ tsk peber
2 spsk olie
Spid
1 bakke cherrytomater,
250 g
1 agurk
træspyd
Tilbehør
Groft brød, 400 g
Sådan gør du
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og evt.
allehånde. Tilsæt havregryn. Rør herefter mælken i.
Lad 1 spsk olie blive varm på en pande ved god varme. Form ca. 12 små frikadeller af halvdelen af farsen mod håndfladen med en lille ske. Steg dem på alle sider ca. 8 minutter i alt. Steg resten af farsen på samme måde. Lad dem køle af i køleskab og sæt dem på træpid skiftevis med skiver af agurk og cherrytomater.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 28%
Kulhydrat 47%
Fedt 25%
2455 kJ - 585 kcal
Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 25%
Kulhydrat 43%
Fedt 32%
2680 kJ - 640 kcal