Frikadeller på spid med agurk og cherrytomat

Frikadeller på spid med agurk og cherrytomat

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Frokost, Hovedretter, Madpakker, Buffet | Gæster, Hverdag


Frikadeller på spid med agurk og cherrytomat

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

½ kg hakket svinekød
1½ tsk salt
2 æg
1 dl havregryn
1 dl mælk fx minimælk
evt. ¼ tsk stødt allehånde
½ tsk peber
2 spsk olie

Spid
1 bakke cherrytomater, 250 g
1 agurk
træspyd

Tilbehør

Groft brød, 400 g

 

Sådan gør du

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og evt. allehånde. Tilsæt havregryn. Rør herefter mælken i.

Lad 1 spsk olie blive varm på en pande ved god varme. Form ca. 12 små frikadeller af halvdelen af farsen mod håndfladen med en lille ske. Steg dem på alle sider ca. 8 minutter i alt. Steg resten af farsen på samme måde. Lad dem køle af i køleskab og sæt dem på træpid skiftevis med skiver af agurk og cherrytomater.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 28%
Kulhydrat 47%
Fedt 25%
2455 kJ - 585 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 25%
Kulhydrat 43%
Fedt 32%
2680 kJ - 640 kcal