Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 voksne + 2 børn
Fars til 2 dage
500 g hakket svinekød, ca.10% fedt
1½ tsk salt
½ tsk peber
evt. 1 løg
1 æg
1 dl hvedemel
1½ dl letmælk
15 g smør eller margarine
1 blomkål med grønne blade
15 g smør
2 spsk hvedemel
½ l bouillon eller vand
revet muskatnød eller stødt muskat
salt og peber
Tilbehør
Kogte kartofler
Sådan gør du
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og evt. revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Kog og pil kartoflerne.
Tag bladene af kålen, skyl dem og snit dem fint. Pluk selve kålen i buketter. Svits de grønne blade i smør ca. 5 minutter. Rør melet i og spæd med bouillon eller vand. Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne. Det hele simrer i 10-15 minutter, til det er mørt. Smag til med muskat, salt og peber.
Tag halvdelen af farsen fra til kødboller, som koges i dag og bruges i morgen (se Kogte kødboller i chili-tomatsauce) Opbevar dem i køleskab. Form resten af farsen med en ske til ca. 8 frikadeller. Brun dem på en pande i gyldent smør ved god varme ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme, vend og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Tag evt. 2 frikadeller fra til pålæg.
TIL BARNET OVER
12 MÅNEDER
Skær kartoffel, kål og frikadelle ud i små stykker og anret dem hver for sig.
TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)
Mos kartoffel sammen med stuvet kål med en gaffel eller i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk smør. Fjern stegeskorpen på frikadellen og skær "indmaden" i små stykker.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold i hele retten
Protein 21%
Kulhydrat 50%
Fedt 29%
6880 kJ - 1640 Kcal
Pr. portion til barnet over 12 måneder
Protein 19%
Kulhydrat 48%
Fedt 33%
1115 kJ - 265 Kcal
Pr. portion til spædbarnet
Protein 17%
Kulhydrat 44%
Fedt 39%
1015 kJ - 240 Kcal