Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
Fars til frikadeller
500 g hakket svinekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
½
-1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk fx letmælk
1 spsk olie eller 15 g smør,
margarine
Stuvede grøntsager
400 g kartofler
½
blomkål eller spidskål, 250 g
3-4 gulerødder
150 g ærter, friske eller
frosne
lys saucejævner
evt. revet muskat
flydende fond eller bouillon
Sådan gør du
Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt
melet og derefter mælken til konsistensen er passende. Stil farsen i køleskabet
til frikadellerne skal steges.
Skær kartoflerne i både. Pluk blomkål i
buketter og snit de grønne blade fint. Halver gulerødderne på langs og skær dem
i skiver på skrå. Kog kartofler, kål
og gulerødder møre i ½ l vand ca. 8
minutter. Jævn med sovsejævner og tilsæt ærterne. Giv det et opkog, smag til med
revet muskat, salt og peber. Tag portionen fra til barnet og smag resten til med
fond eller bouillon.
Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Form
halvdelen af farsen til ca.
7 frikadeller med en spiseske. Brun
frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til
middel varme. Vend og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8
minutter i alt til de er gennemstegte.
Resten af farsen bruges fx til
kødboller. Se næste side. Kog kødbollerne og stil dem i kogevandet i køleskabet
til næste dag.
Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos stuvede grøntsager, evt. i en hurtig-hakker og tilsæt 1 tsk olie. Skær en
frikadelle ud i små stykker uden stegeskorpe.
Til barnet over 12
måneder
Skær grøntsager og frikadelle ud i små stykker og anret dem
hver for sig.
Tips
- Brug evt. ca. 600 g frossen grøntsagsblanding til de stuvede grøntsager.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold i hele retten
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 30%
Kulhydrat 50%
Fedt 20%
5335 kJ - 1270 kcal
Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 26%
Kulhydrat 48%
Fedt 26%
5615 kJ - 1335 kcal