Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk, fx minimælk
25 g smør eller margarine
Stuvede ærter og gulerødder
4 gulerødder, ca. 300 g
300 g frosne ærter
20 g smør
2 spsk mel
1 bundt persille
Tilbehør
1 kg kartofler
Sådan gør du
Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt
melet. Rør herefter mælken i.
Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved
god varm. Form farsen til ca. 14 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne
ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme.
Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt,
til de er gennemstegte. Gem 6 frikadeller til madpakker eller frys dem ned til
senere brug.
Kog kartoflerne.
Skær gulerødderne i tern. Kog
gulerødderne i 3 dl letsaltet vand ca. 3 minutter. Tilsæt ærterne og kog
yderligere 2 minutter. Hæld grøntsagerne i en si. Hæld kogevandet tilbage i
gryden. Rør blødt smør og mel sammen til en bolle. Kom den i grøntsagsvandet og
lad den smelte ved svag varme uden omrøring. Rør saucen igennem og kog den et
par minutter. Vend grøntsagerne i og smag til. Drys hakket persille over ved
servering.
Tips
- I stedet for stuvede ærter og gulerødder kan serveres stuvet spinat eller stuvet hvidkål.
- Brug evt. en blanding frosne ærter og gulerødder til stuvningen.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 460 g af retten) med 2 frikadeller med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 1612 kJ ( kcal)
protein: 16 g
kulhydrat: 57 g
kostfibre: 10 g
fedt: 8 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 349 kJ ( kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 460 g af retten) med 2 frikadeller med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1635 kJ (389 kcal)
protein: 16 g
kulhydrat: 57 g
kostfibre: 10 g
fedt: 9 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 354 kJ (84 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g