Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Fars til ca. 14 frikadeller
500
g hakket svinekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
½ -1 dl
hvedemel
1-1½ dl mælk fx mini- eller letmælk
1½ spsk olie eller 25 g smør
Sommergrønt
250 g kartofler
½ blomkål
eller spidskål, 250 g
2 gulerødder
3-4 dl lys bouillon
150 g ærter,
friske eller frosne
lys saucejævner
evt. revet muskat
¼ bundt persille
- gerne bredbladet
Sådan gør du
Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt
melet og derefter mælken til konsistensen er passende. Stil farsen i køleskabet
til frikadellerne skal steges.
Skær store kartofler i både eller brug
små, hele, nye kartofler. Pluk blomkål i buketter og snit de grønne blade fint.
Halver gulerødderne på langs og skær dem i skiver på skrå. Kog kartofler, kål og
gulerødder møre i bouillonen i ca. 8 minutter. Jævn med sovsejævner og tilsæt
ærterne. Giv det et opkog, smag til med salt, peber, evt. revet muskat og
persilleblade eller hakket persille.
Varm fedtstoffet på en pande ved
god varme. Form farsen til ca. 14 frikadeller med en spiseske. Brun
frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til
middel varme. Vend og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8
minutter i alt til de er gennemstegte. Tag 6 frikadeller fra til middagen
og gem resten af frikadellerne.
Tips
- Brug evt. ca. 500 g frossen grøntsagsblanding til de stuvede grøntsager.
- Gem frikadellerne i køleskabet eller fryseren til senere brug.
- En del af farsen kan bruges til kødboller. Kog kødbollerne og stil dem i kogevandet i køleskabet til næste dag eller frys dem ned til senere brug.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
3 frikadeller pr. person indgår i retten
Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 46%
Fedt 27%
2320 kJ - 550 kcal
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.