Frikadeller med sommergrønt

Frikadeller med sommergrønt

Af Sandra Leigh Draznin | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Slanke frikadeller med sommer grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

Fars til ca. 14 frikadeller
500 g hakket svinekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
½ -1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk fx mini- eller letmælk
1½ spsk olie eller 25 g smør

Sommergrønt
250 g kartofler
½ blomkål eller spidskål, 250 g
2 gulerødder
3-4 dl lys bouillon
150 g ærter, friske eller frosne
lys saucejævner
evt. revet muskat
¼ bundt persille - gerne bredbladet

Sådan gør du

Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt melet og derefter mælken til konsistensen er passende. Stil farsen i køleskabet til frikadellerne skal steges.

Skær store kartofler i både eller brug små, hele, nye kartofler. Pluk blomkål i buketter og snit de grønne blade fint. Halver gulerødderne på langs og skær dem i skiver på skrå. Kog kartofler, kål og gulerødder møre i bouillonen i ca. 8 minutter. Jævn med sovsejævner og tilsæt ærterne. Giv det et opkog, smag til med salt, peber, evt. revet muskat og persilleblade eller hakket persille.

Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Form farsen til ca. 14 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt til de er gennemstegte. Tag 6 frikadeller fra til middagen og gem resten af frikadellerne.

Tips

  • Brug evt. ca. 500 g frossen grøntsagsblanding til de stuvede grøntsager.
  • Gem frikadellerne i køleskabet eller fryseren til senere brug.
  • En del af farsen kan bruges til kødboller. Kog kødbollerne og stil dem i kogevandet i køleskabet til næste dag eller frys dem ned til senere brug.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
3 frikadeller pr. person indgår i retten

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 46%
Fedt 27%
2320 kJ - 550 kcal

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo