Det skal du bruge
4 personer
12 stegte frikadeller, se opskrift
Kartoffelsalat:
800 g kolde, kogte kartofler
1-1½ rødløg
4 dl fromage fraiche, skyr eller anden fast surmælksprodukt
1-2 citroner eller 3-4 spsk citronsaft
Salt og peber
400 g optøede, frosne ærter
Persille
Agurkesalat:
1 agurk
1-2 forårsløg
1 citron
Dild
Ca. 55 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 25 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler klar til retten.
Ca. 55 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 25 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler klar til retten.
Sådan gør du
- Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.
- Varm frikadellerne på en pande.
- Pil og skær løget i tynde både eller tern.
- Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til.
- Skær agurken i mundrette stykker og forårsløg i tynde skiver. Riv skallen af citronen og pres saften. Tilsæt salt og peber og vend agurkestykkerne heri sammen med skyllet klippet dild.
Tips
- I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.