Frikadeller med sommer kartoffelsalat og agurkesalat

Frikadeller med sommer kartoffelsalat og agurkesalat

Af Kasper Bus

Det skal du bruge

4 personer

12 stegte frikadeller, se opskrift

Kartoffelsalat:
800 g kolde, kogte kartofler
1-1½ rødløg
4 dl fromage fraiche, skyr eller anden fast surmælksprodukt
1-2 citroner eller 3-4 spsk citronsaft
Salt og peber
400 g optøede, frosne ærter
Persille

Agurkesalat:
1 agurk
1-2 forårsløg
1 citron
Dild


Ca. 55 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 25 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler klar til retten.

Ca. 55 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 25 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler klar til retten.


Sådan gør du

  1. Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.
  2. Varm frikadellerne på en pande.
  3. Pil og skær løget i tynde både eller tern.
  4. Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til.
  5. Skær agurken i mundrette stykker og forårsløg i tynde skiver. Riv skallen af citronen og pres saften. Tilsæt salt og peber og vend agurkestykkerne heri sammen med skyllet klippet dild.

Tips

  • I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 46%
Fedt 27%
2425 kJ – 575 kcal
Sund hverdagsmad