Tilberedningstid
Ca. 55 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 25 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler klar til retten.
Det skal du bruge
4 personer
12 stegte frikadeller, se opskrift
Kartoffelsalat:
800 g kolde, kogte kartofler
1-1½ rødløg
4 dl fromage fraiche, skyr eller anden fast surmælksprodukt
1-2 citroner eller 3-4 spsk citronsaft
Salt og peber
400 g optøede, frosne ærter
Persille
Agurkesalat:
1 agurk
1-2 forårsløg
1 citron
Dild
Sådan gør du
- Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.
- Varm frikadellerne på en pande.
- Pil og skær løget i tynde både eller tern.
- Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til.
- Skær agurken i mundrette stykker og forårsløg i tynde skiver. Riv skallen af citronen og pres saften. Tilsæt salt og peber og vend agurkestykkerne heri sammen med skyllet klippet dild.
Tips
- I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca.730 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2498 kJ (595 kcal)
protein: 49 g
kulhydrat: 62 g
kostfibre: 11 g
fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 342 kJ (81 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød - Retten med 3 frikadeller per person:
Energi: 2620 kJ (624 kcal)
protein: 48 g
kulhydrat: 62 g
kostfibre: 11 g
fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød - Retten med 3 frikadeller per person:
Energi: 359 kJ (86 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g