Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
1 person
2 frikadeller, se opskrift
125 g cherrytomater
⅓ agurk eller 1 skoleagurk
1 forårsløg evt. ½ fed hvidløg
Dild eller mynte
1 skive rugbrød
Sådan gør du
Skær tomaterne i kvarte. Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i tern. Skær forårsløget i tynde ringe. Hak hvidløget fint. Bland salaten og smag til med salt, peber og finthakket dild. Lun evt. frikadellerne.
Tips
- Ca. 70 g færdigkogt rødkål kan bruges i stedet for salaten - det giver lige meget energi.
- Erstat evt. de hjemmelavede frikadeller med 150 g 'Pandestegte frikadeller - max 3% fedt'.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 345 g af retten) med 6% fedt i det hakkede kød. Retten med 2 frikadeller pr. person:
Energi: 1222 kJ (291 kcal)
protein: 21 g
kulhydrat: 29 g
kostfibre: 7 g
fedt 9 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 351 kJ (83 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g,
Næringsindhold pr. person (ca. 345 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød. Retten med 2 frikadeller pr. person:
Energi: 1303 kJ (310 kcal)
protein: 20 g
kulhydrat: 29 g
kostfibre: 7 g
fedt: 11 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 374 kJ (89 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g