Frikadeller med salat

Pandestegte frikadeller med salat og rugbrød er en lækker frokostret. Ekstra hurtig at servere, hvis du allerede har frikadeller i din fryser.

Af Vibeke Lehn | Hele året | Frokost | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Frikadeller med salat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

1 person

2 frikadeller, se opskrift
125 g cherrytomater
⅓ agurk eller 1 skoleagurk
1 forårsløg evt. ½ fed hvidløg
Dild eller mynte
1 skive rugbrød

Sådan gør du

Skær tomaterne i kvarte. Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i tern. Skær forårsløget i tynde ringe. Hak hvidløget fint. Bland salaten og smag til med salt, peber og finthakket dild. Lun evt. frikadellerne.

Tips

  • Ca. 70 g færdigkogt rødkål kan bruges i stedet for salaten - det giver lige meget energi. 
  • Erstat evt. de hjemmelavede frikadeller med 150 g 'Pandestegte frikadeller - max 3% fedt'.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 345 g af retten) med 6% fedt i det hakkede kød. Retten med 2 frikadeller pr. person: 

Energi: 1222 kJ (291 kcal)

protein: 21 g

kulhydrat: 29 g

kostfibre: 7 g

fedt 9 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 351 kJ (83 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g, 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 345 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød. Retten med 2 frikadeller pr. person: 

Energi: 1303 kJ (310 kcal)

protein: 20 g

kulhydrat: 29 g

kostfibre: 7 g

fedt: 11 g 

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:

Energi: 374 kJ (89 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g