Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
1 person
3 stegte frikadeller, se opskrift
¼ aubergine, ca. 75 g
¼ squash, ca. 70 g
½ peberfrugt
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk olie
½ dåse flåede tomater evt. med krydderi
½ dåse tomatkoncentrat på 70 g
½ tsk provencekrydderi eller en eller flere af disse krydderier oregano, basilikum, rosmarin, timian, merian.
Tilbehør
35 g pasta – helst fuldkornspasta
Sådan gør du
Skyl og skær aubergine og squash i tern. Skyl og fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i tern. Pil løg og hvidløg. Hak dem fint og kom dem i gryden med olien ved god varme. Tilsæt aubergine, squash, og peberfrugt. Vend jævnligt. Tilsæt flåde tomater, tomatkoncentrat, provencekrydderi, salt og peber. Læg låg på. Kog retten ved svag varme i ca. 15 minutter. Tilsæt lidt vand hvis det bliver for tyktflydende.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
Varm frikadellerne på en pande eller i mikrobølgeovn.
Tips
- Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så kog 75 g pasta i stedet for 35 g
- Lav en større portion ratatouille, når du har købt aubergine og squash m.v. Retten kan holde sig et par dage i køleskabet og kan spises koldt eller varmt til kød, fisk og fjerkræ eller som en vegetarret med brød.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 1170 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2662 kJ (634 kcal)
protein: 41 g
kulhydrat: 67 g
kostfibre: 16 g
fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 228 kJ (54 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 1170 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2784 kJ (663 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 67 g
kostfibre: 16 g
fedt: 23 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 238 kJ (57 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g