Frikadeller med kold kartoffelsalat - slanke

Velsmagende frikadeller med en kalorielet kold kartoffelsalat. Nem ret hvis du allerede har frikadeller i fryseren og en rest kolde kartofler i køleskabet.

Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Frikadeller med kold kartoffelsalat

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 15 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler klar til retten.

Det skal du bruge

1 person

2 stegte frikadeller, se opskrift

Kartoffelsalat:
100 g kolde, kogte kartofler
¼ rødløg, 25 g
1 dl fromage fraiche eller skyr på under 1% fedt
½ citron eller 1-2 spsk citronsaft
Salt og peber
100 g blomkålsbuketter
100 g friske eller optøede, frosne ærter
Persille

Sådan gør du

Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.

Varm frikadellerne på en pande eller i mikrobølgeovn.

Pil og skær løget i tynde både eller tern.

Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler, mindre blomkålsbuketter og ærter i dressingen. Tilsæt skyllet, grofthakket persille. Smag til.

Tips

  • I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes fx radiser. Blomkål kan også være let kogte. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 630 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød - Retten med 2 frikadeller: 

Energi: 1935 kJ (461 kcal)

protein: 41 g

kulhydrat: 46 g

kostfibre: 13 g

fedt: 10 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 305 kJ (73 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 7 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød - Retten med 2 frikadeller: 

Energi: 2016 kJ (480 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 46 g

kostfibre: 13 g

fedt: 13 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 318 kJ (76 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 7 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g