Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½- 1 dl hvedemel
1- 1½ dl mælk, fx minimælk
25 g smør eller margarine
Sauce
3 dl kraftig bouillon
2 tsk majsstivelse
eller saucejævner
evt. kulør
Tilbehør
1 kg karofler
syltede agurker, asier, rødbeder eller agurkesalat
Sådan gør du
Kog kartoflerne.
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg.
Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
Varm smørret på en pande ved god varme
til det er gyldent. Form farsen til ca. 14 frikadeller med en spiseske. Brun
frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til
middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8
minutter i alt, til de er gennemstegte.
Bring bouillonen i kog. Rør
majsstivelse ud i koldt vand. Hæld jævningen i under omrøring, og lad saucen
koge nogle minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Tips
- Gem frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug.
- Server rødkål, stuvede gulerødder og ærter, stuvet spinat, kogt broccoli eller råkost/salat til retten i stedet for syltede agurker.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2129 kJ (507 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 56 g
kostfibre: 5 g
fedt 14 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 356 kJ (85 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2291 kJ (546 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 56 g
kostfibre: 5 g
fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 393 kJ (91 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g