Frikadeller med kartofler, salat og hjemmelavet dressing

Frikadeller med kartofler, salat og hjemmelavet dressing

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Frikadeller med kartofler, salat og hjemmelavet dressing

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

1 person

2 frikadeller af svinekød
50 g salat
50 g hjemmelavet Thousand Island
200 g kogte kartofler

Frikadeller
16 stk.

500 g hakket svinekød
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
50 g løg
2 dl letmælk
60 g (1 dl) hvedemel
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 25 g smør eller 1½ spsk olie

Thousand Island dressing
2 dl fromage frais 0,3%
1 tsk engelsk sauce eller Worcestershiresauce
2 spsk tomatketchup
¼-½ fed hvidløg
salt og peber
evt. et stænk tabasco

Sådan gør du

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt letmælken lidt ad gangen. Rør herefter melet i. Lad farsen hvile i køleskab ca. 10 minutter. Tilsæt mere væske, hvis farsen bliver for fast.
Varm fedtstof på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Form farsen med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.

Dressing
Rør alle ingredienser sammen og smag til. Lad dressingen trække ½ time.

Tips

  • Til 1 person bruges 2 frikadeller. Resten kan fryses til senere brug. Halvdelen af farsen kan også bruges til fx kødboller, farsbrød eller farserede peberfrugter.
  • Brug ½ dl dressing pr. person.
  • Resten af dressingen kan gemmes et par dage i køleskabet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Frikadeller med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 26%
Kulhydrat 54%
Fedt 20%
1550 kJ - 370 kcal 

Frikadeller med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 24%
Kulhydrat 52%
Fedt 24%
1620 kJ - 385 kcal