Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
1 person
2 frikadeller af svinekød
50 g salat
50 g
hjemmelavet Thousand Island
200 g kogte kartofler
Frikadeller
16
stk.
500 g hakket svinekød
1½ tsk salt
½ tsk peber
1
æg
50 g løg
2 dl letmælk
60 g (1 dl) hvedemel
fedtstofmængde efter
eget valg - dog mindst 25 g smør eller 1½ spsk olie
Thousand Island
dressing
2 dl fromage frais 0,3%
1 tsk engelsk sauce eller
Worcestershiresauce
2 spsk tomatketchup
¼-½ fed hvidløg
salt og
peber
evt. et stænk tabasco
Sådan gør du
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt letmælken lidt ad
gangen. Rør herefter melet i. Lad farsen hvile i køleskab ca. 10 minutter.
Tilsæt mere væske, hvis farsen bliver for fast.
Varm fedtstof på en pande ved
god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Form
farsen med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4
minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4
minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
Dressing
Rør alle ingredienser sammen og smag til. Lad dressingen trække ½
time.
Tips
- Til 1 person bruges 2 frikadeller. Resten kan fryses til senere brug. Halvdelen af farsen kan også bruges til fx kødboller, farsbrød eller farserede peberfrugter.
- Brug ½ dl dressing pr. person.
- Resten af dressingen kan gemmes et par dage i køleskabet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Frikadeller med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 26%
Kulhydrat 54%
Fedt 20%
1550 kJ - 370 kcal
Frikadeller med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 24%
Kulhydrat 52%
Fedt 24%
1620 kJ - 385 kcal