Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat

Frokost, Hovedretter, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Frikadeller med kartoffelsalat

Tilberedningstid

Ca. 30-45 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 15 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler.

Det skal du bruge

1 person

3 stegte frikadeller, se opskrift
200 g kolde, kogte kartofler
¼-½ rødløg
1 dl fromage fraiche, skyr eller anden fast surmælksprodukt
½ citron eller 1-2 spsk citronsaft
Salt og peber
100 g optøede, frosne ærter
Evt. persille

Sådan gør du

Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.

Varm frikadellerne på en pande eller i mikrobølgeovn.

Skræl og skær løget i tynde både eller tern.

Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til.

Tips

  • I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
  • En rest kold kartoffelsalat kan også bruges i madpakken næste dag.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2458 kJ (585 kcal)

protein: 49 g

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 10 g

fedt: 14 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 377 kJ (90 kcal) 

protein: 8 g

kulhydrat: 9 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g

 

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2580 kJ (614 kcal)

protein: 47 g

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 10 g

fedt: 18 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 395 kJ (94 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g