Tilberedningstid
Ca. 30-45 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 15 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler.
Det skal du bruge
1 person
3 stegte frikadeller, se opskrift
200 g kolde, kogte kartofler
¼-½ rødløg
1 dl fromage fraiche, skyr eller anden fast surmælksprodukt
½ citron eller 1-2 spsk citronsaft
Salt og peber
100 g optøede, frosne ærter
Evt. persille
Sådan gør du
Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.
Varm frikadellerne på en pande eller i mikrobølgeovn.
Skræl og skær løget i tynde både eller tern.
Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til.
Tips
- I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
- En rest kold kartoffelsalat kan også bruges i madpakken næste dag.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2458 kJ (585 kcal)
protein: 49 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 10 g
fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 377 kJ (90 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2580 kJ (614 kcal)
protein: 47 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 10 g
fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 395 kJ (94 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g