Franskbrød trin-for-trin

Franskbrød trin-for-trin

Af madskoler.dk | Hele året | For nybegyndere, Brød og boller | Hverdag, Weekend


Franskbrød

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter (dag 1) - 10 minutters arbejdstid og 20 minutter til hævning samt 30 minutter til bagning (dag 2)

Det skal du bruge

5 personer

25 g smør
3 dl koldt vand
10 g gær
½ liter kærnemælk
1 æg
1 tsk salt
2 tsk sukker
120 g havregryn
125 g rugmel
750 g hvedemel
1 æg til pensling

 

Sådan gør du

Dej til franskbrød (DAG 1):

  1. Skær smørret i små stykker og lad det stå på køkkenbordet, så det bliver blødt
  2. Hæld vand i en stor skål og rør gæren ud deri
  3. Rør kærnemælk, æg, salt, sukker, havregryn og rugmel i
  4. Lad det stå og trække i 10 minutter
  5. Tilsæt ca. 600 g af hvedemelet og rør dejen glat med en røreske
  6. Tilsæt de bløde smørklatter og rør lidt mere mel i – ælt med fingrene. Tilsæt kun mel nok til, at dejen slipper skål og fingre
  7. Læg et rent viskestykke over dejen og stil den i køleskabet til dagen efter

Bagning af franskbrød (DAG 2):

  1. Læg bagepapir på en bageplade
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  3. Form dejen til to runde brød
  4. Læg brødene på bagepladen og lad dem efterhæve i 20 minutter
  5. Slå æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel
  6. Pensl brødene med sammenpisket æg
  7. Bag brødene i ca. 30 minutter
  8. Brødene er færdige, når de lyder hule, når du banker på dem

 

Tips

  • Ønsker du et grovere franskbrød, kan du udskifte noget af hvedemelet med fuldkornsmel. Lad som tommelfingerregel 50% af melet være være almindeligt hvedemel for at brødet kan hæve op og blive et flot brød.

Energifordeling

Ingen beregning