Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
6 personer
750 g hakket grisekød, 8-12 %
2 tsk salt
½ tsk peber
2 æg
2½ dl bouillon
¾ dl rasp
8-10 skiver bacon
Sovs
3 dl mælk
1 spsk ribsgelé
Saucejævner
Evt. kulør
Salat
200 g iceberg salat
½ agurk, ca. 150 g
3 blomme tomater eller 9 cherry tomater
6 spsk dressing, Thousand Island fedtfri 5%
Tilbehør
1¼ kg kartofler
Sådan gør du
Kartofler:
- Skræl kartoflerne.
- Kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt 1 tsk salt.
- Koges i ca. 20 minutter til de er møre.
- Hæld vandet fra.
Forloren hare:
- Rør kødet med salt, peber og æg.
- Rør raspen i.
- Rør boullionen i lidt efter lidt.
- Form farsen som et aflangt brød i et ovnfast fad.
- Læg baconskiverne tværs over farsen.
- Sæt den forlorne hare i ovnen.
- Tænd ovnen på 200o.
- Efter 15 minutter hældes 1 dl vand og 3 dl mælk ved 'haren' til at lave sauce af.
- Lad 'haren' stege i ca. 1 time. Stik en kødnål i 'haren', hvis kødsaften er klar er stegen gennemstegt.
- Tag 'haren' ud og hold den varm.
Sovsen:
- Si skyen over i en gryde, tilsæt fløde og ribsgelé.
- Giv sovsen et opkog.
- Drys saucejævner i og smag til med salt og peber.
Salat:
- Snit salaten fint.
- Skær agurken og tomaterne i små tern.
- Bland agurken og tomaterne i salaten.
Servering:
Den forlorne hare skæres i skiver, og serveres med kartofler og sovs. Salat og dressing serveres til.
Tips
- Der kan tilsættes ½ dl fløde til saucen, men så bliver retten federe.
- Prøv også: Gammeldags forloren hare
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 570 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2113 kJ (503 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 48 g
kostfibre: 5 g
fedt: 17 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 371 kJ (88 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 570 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2276 kJ (542 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 48 g
kostfibre: 5 g
fedt: 22 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 400 kJ (95 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g