Forloren hare med sprød salat

Denne version af forloren hare serveres med en frisk og sprød salat. Det er en velsmagende og børnevenlig ret, som hele familien vil sætte pris på. Den kan nydes året rundt - og er også en favorit på mange frokostborde

Af voresmad.dk | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Weekend


Forloren hare - sommerversion med salat

Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

6 personer

750 g hakket grisekød, 8-12 %
2 tsk salt
½ tsk peber
2 æg
2½ dl bouillon
¾ dl rasp
8-10 skiver bacon

Sovs 
3 dl mælk
1 spsk ribsgelé
Saucejævner
Evt. kulør

Salat
200 g iceberg salat
½ agurk, ca. 150 g
3 blomme tomater eller 9 cherry tomater
6 spsk dressing, Thousand Island fedtfri 5%

Tilbehør

1¼ kg kartofler

 

Sådan gør du

Kartofler:

  1. Skræl kartoflerne.
  2. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt 1 tsk salt.
  3. Koges i ca. 20 minutter til de er møre.
  4. Hæld vandet fra.

Forloren hare:

  1. Rør kødet med salt, peber og æg.
  2. Rør raspen i.
  3. Rør boullionen i lidt efter lidt.
  4. Form farsen som et aflangt brød i et ovnfast fad.
  5. Læg baconskiverne tværs over farsen.
  6. Sæt den forlorne hare i ovnen.
  7. Tænd ovnen på 200o.
  8. Efter 15 minutter hældes 1 dl vand og 3 dl mælk ved 'haren' til at lave sauce af.
  9. Lad 'haren' stege i ca. 1 time. Stik en kødnål i 'haren', hvis kødsaften er klar er stegen gennemstegt.
  10. Tag 'haren' ud og hold den varm.

Sovsen:

  1. Si skyen over i en gryde, tilsæt fløde og ribsgelé.
  2. Giv sovsen et opkog.
  3. Drys saucejævner i og smag til med salt og peber.

Salat:

  1. Snit salaten fint.
  2. Skær agurken og tomaterne i små tern.
  3. Bland agurken og tomaterne i salaten.

Servering:

Den forlorne hare skæres i skiver, og serveres med kartofler og sovs. Salat og dressing serveres til.

 

Tips

 

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.


Næringsindhold pr. person (ca. 570 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
 

Energi: 2113 kJ (503 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 48 g 

kostfibre: 5 g

fedt: 17 g 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 371 kJ (88 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g


Næringsindhold pr. person (ca. 570 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2276 kJ (542 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 48 g

kostfibre: 5 g

fedt: 22 g


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 400 kJ (95 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g